Afdrukopties:

Ei met tonijnfilet

Opbrengsten1 portie

 2 verse tonijnfilets, 75 gram per stuk, (MSC certificaat)
 2 teentjes knoflook, geschild en in stukjes
 1 sjalotje, geschild en in stukjes
 1 mespunt Cayennepeper (of 1 klein Spaans pepertje, zonder zaadlijst)
 4 eieren, gekookt en gehalveerd
 2 theelepels grove rode paprikapoeder (mild of licht pikant)
 2 eetlepels eetlepels olijf- of zonnebloemolie
 2 eetlepels kleine kappertjes
 2 eetlepels fijngeknipte bladselderij of bieslook
 peper uit de molen en zout naar smaak
1

Het eigeel uit de gehalveerde eieren verwijderen.

2

De tonijnfilets met weinig zout bestrooien en kort laten rusten. In stukjes snijden. Twee eetlepels olie in een wok verhitten en de stukjes tonijnfilet, stukjes sjalot en knoflook kort roerbakken. Laten afkoelen.

3

Het eigeel met een vork fijnmaken en door het mengsel van de tonijnfilet roeren. Met een vork zo fijn mogelijk maken of met de staafmixer pureren. De Cayennepeper erdoor roeren. Dit mengsel over de gehalveerde eieren verdelen en met grove rode paprikapoeder, fijngeknipte bieslook of bladselderij en kleine kappertjes garneren.

4

Aanbevolen bieren: pilsener, witbier, Weissbier, Session IPA (India Pale Ale) tussen 3 en 5 vol%, Saison, blond bier tussen 6 en 8 vol%.