Bereidingswijze:
In een wok of koekenpan 2 eetlepels olie verhitten en de tomaatblokjes kort roerbakken. Na het roerbakken de geperste knoflook erdoor roeren. Op smaak brengen met peper en zout en in de wok of koekenpan laten afkoelen. De eieren bakken en ervoor zorgen dat de dooiers licht gestold blijven. De geraspte kaas over de dooiers strooien en met de deksel op de koekenpan lichtjes laten smelten. Met een vormpje rondjes uit de eieren steken. Het wit verwijderen zodat er een mooi gevormd rondje overblijft. Met de tomaatblokjes, reepjes ansjovis en blaadjes oregano garneren. Naar smaak over de rondjes licht geroosterd brood verdelen of het brood apart serveren.
Aanbevolen bieren:
Pils, witbier, blond bier tussen 5 en 8 vol%, Saison, milde Session India Pale Ale tussen 3 en 5 vol%. De frisse en vaak fruitige smaak van deze bieren past goed bij de licht zilte smaak van de gesmolten kaas, de zilte smaak van de ansjovis en de licht zoete en aangename licht zurige toets van de tomaatblokjes.
Bereidingswijze:
In een wok of koekenpan 2 eetlepels olie verhitten en de tomaatblokjes kort roerbakken. Na het roerbakken de geperste knoflook erdoor roeren. Op smaak brengen met peper en zout en in de wok of koekenpan laten afkoelen. De eieren bakken en ervoor zorgen dat de dooiers licht gestold blijven. De geraspte kaas over de dooiers strooien en met de deksel op de koekenpan lichtjes laten smelten. Met een vormpje rondjes uit de eieren steken. Het wit verwijderen zodat er een mooi gevormd rondje overblijft. Met de tomaatblokjes, reepjes ansjovis en blaadjes oregano garneren. Naar smaak over de rondjes licht geroosterd brood verdelen of het brood apart serveren.
Aanbevolen bieren:
Pils, witbier, blond bier tussen 5 en 8 vol%, Saison, milde Session India Pale Ale tussen 3 en 5 vol%. De frisse en vaak fruitige smaak van deze bieren past goed bij de licht zilte smaak van de gesmolten kaas, de zilte smaak van de ansjovis en de licht zoete en aangename licht zurige toets van de tomaatblokjes.