De ontvelde eendenbouten met weinig zout bestrooien en kort laten rusten. De olie in een braadpan verhitten en de eendenbouten aan beide kanten kort aanbraden.
De stukjes van één ui en bouillon al roerende toevoegen en op de laagste hittebron ruim 50 minuten stoven. De eendenbouten af en toe omkeren.
Halverwege de stooftijd de takjes verse tijm erbij doen. Tien minuten voor het einde van de stooftijd het stoofvocht zoveel mogelijk inkoken. De takjes tijm eruit halen, al roerend het bier en de appel- of perenstroop toevoegen en verder stoven. Op smaak brengen met peper en zout.
Tijdens het stoven de aardappelen koken en halverwege de kooktijd de reepjes rode kool en de stukjes van de andere ui erbij doen. Tegen het einde van de kooktijd de blokjes gekookte rode biet toevoegen. Het vocht afgieten, met een stamper fijn stampen, op smaak brengen met peper en zout en warm houden.
Het eendenvlees van het bot afsnijden, terugdoen in de braadpan en nog kort verwarmen. De stamppot, het eendenvlees en de saus over voorverwarmde borden verdelen.
Met een licht gekoeld proefglas (15 cl) of glas Nonkel Pater van de Antwerpse Brouw Compagnie erbij serveren. Dit donkere, volmondige en verwarmende bier van 9 vol% met toetsen van vanille, koffie en chocola komt goed tot z’n recht bij de licht zoete smaak van de saus en de smeuïge smaak van de stamppot.
De ontvelde eendenbouten met weinig zout bestrooien en kort laten rusten. De olie in een braadpan verhitten en de eendenbouten aan beide kanten kort aanbraden.
De stukjes van één ui en bouillon al roerende toevoegen en op de laagste hittebron ruim 50 minuten stoven. De eendenbouten af en toe omkeren.
Halverwege de stooftijd de takjes verse tijm erbij doen. Tien minuten voor het einde van de stooftijd het stoofvocht zoveel mogelijk inkoken. De takjes tijm eruit halen, al roerend het bier en de appel- of perenstroop toevoegen en verder stoven. Op smaak brengen met peper en zout.
Tijdens het stoven de aardappelen koken en halverwege de kooktijd de reepjes rode kool en de stukjes van de andere ui erbij doen. Tegen het einde van de kooktijd de blokjes gekookte rode biet toevoegen. Het vocht afgieten, met een stamper fijn stampen, op smaak brengen met peper en zout en warm houden.
Het eendenvlees van het bot afsnijden, terugdoen in de braadpan en nog kort verwarmen. De stamppot, het eendenvlees en de saus over voorverwarmde borden verdelen.
Met een licht gekoeld proefglas (15 cl) of glas Nonkel Pater van de Antwerpse Brouw Compagnie erbij serveren. Dit donkere, volmondige en verwarmende bier van 9 vol% met toetsen van vanille, koffie en chocola komt goed tot z’n recht bij de licht zoete smaak van de saus en de smeuïge smaak van de stamppot.