Eendenboutjes met pruimensaus en vijfkruidenpoeder en Howling Wolf

Opbrengsten1 portie
 4 ontvelde eendenboutjes, tamme eend
 5 ontpitte gedroogde pruimen
 1 grote ui
 2 theelepels vijfkruidenpoeder
 4 dl gevogeltebouillon
 4 eetlepels zonnebloem- of olijfolie
 2 eetlepels fijngeknipte bladpeterselie
 peper uit de molen en zout naar smaak
1

De ontpitte, gedroogde pruimen in stukjes snijden en gedurende 2 uur in het bier wellen.

2

De ontvelde eendenboutjes met weinig zout bestrooien en kort laten rusten.

3

De ui schillen en in stukjes snijden. De olie in een braadpan verhitten en de eendenboutjes aanbraden. Ui erdoor roeren en kort mee braden. Bouillon toevoegen en op de laagste hittebron 45 tot 50 minuten stoven. Tijdens het stoven af en toe omkeren.

4

Twintig minuten voor het einde van de stooftijd de gewelde stukjes pruim toevoegen en verder stoven. Tien minuten voor het einde van de stooftijd de vijfkruidenpoeder erdoor roeren en verder stoven. Vijfkruidenpoeder (Five spice powder) is verkrijgbaar bij Chinese voedingswinkels en grote supermarkten.

5

Tegen het einde van de stooftijd het stoofvocht iets inkoken. Eendenboutjes uit de braadpan verwijderen en het stoofvocht met de staafmixer fijn pureren. De eendenboutjes terugdoen in de braadpan en warm houden.

6

Zo warm mogelijk met de saus over voorverwarmde borden verdelen en met fijngeknipte bladpeterselie garneren. Serveren met een stamppotje van aardappelen met spruitjes of groene- of spits kool.

7

Een licht gekoeld glas Howling Wolf van Two Chefs Brewing erbij serveren. Dit volmondige, licht zoete bier van het type Porter van 8 vol% , combineert goed met de smaak van de gestoofde eendenboutjes en het aangename zoetje en de subtiele kruidige toets van de vijfkruidenpoeder in de saus.

Ingrediënten

 4 ontvelde eendenboutjes, tamme eend
 5 ontpitte gedroogde pruimen
 1 grote ui
 2 theelepels vijfkruidenpoeder
 4 dl gevogeltebouillon
 4 eetlepels zonnebloem- of olijfolie
 2 eetlepels fijngeknipte bladpeterselie
 peper uit de molen en zout naar smaak

Aanwijzingen

1

De ontpitte, gedroogde pruimen in stukjes snijden en gedurende 2 uur in het bier wellen.

2

De ontvelde eendenboutjes met weinig zout bestrooien en kort laten rusten.

3

De ui schillen en in stukjes snijden. De olie in een braadpan verhitten en de eendenboutjes aanbraden. Ui erdoor roeren en kort mee braden. Bouillon toevoegen en op de laagste hittebron 45 tot 50 minuten stoven. Tijdens het stoven af en toe omkeren.

4

Twintig minuten voor het einde van de stooftijd de gewelde stukjes pruim toevoegen en verder stoven. Tien minuten voor het einde van de stooftijd de vijfkruidenpoeder erdoor roeren en verder stoven. Vijfkruidenpoeder (Five spice powder) is verkrijgbaar bij Chinese voedingswinkels en grote supermarkten.

5

Tegen het einde van de stooftijd het stoofvocht iets inkoken. Eendenboutjes uit de braadpan verwijderen en het stoofvocht met de staafmixer fijn pureren. De eendenboutjes terugdoen in de braadpan en warm houden.

6

Zo warm mogelijk met de saus over voorverwarmde borden verdelen en met fijngeknipte bladpeterselie garneren. Serveren met een stamppotje van aardappelen met spruitjes of groene- of spits kool.

7

Een licht gekoeld glas Howling Wolf van Two Chefs Brewing erbij serveren. Dit volmondige, licht zoete bier van het type Porter van 8 vol% , combineert goed met de smaak van de gestoofde eendenboutjes en het aangename zoetje en de subtiele kruidige toets van de vijfkruidenpoeder in de saus.

Notes

Eendenboutjes met pruimensaus en vijfkruidenpoeder en Howling Wolf