Eendenboutjes met kruidkoek, tijm en ZHB Wout Dubbelbok

Opbrengsten1 portie
 4 eendenboutjes (tamme eend), ontveld
 6 eetlepel verkruimelde ontbijt- of kruidkoek
 3 takjes verse tijm
 1 middelgrote ui, geschild in stukjes
 40 cl gevogelte- of groente bouillon
 4 eetlepel olijf- of zonnebloemolie
 peper uit de molen en zout naar smaak
1

De ontvelde eendenboutjes met weinig zout bestrooien en kort laten rusten. De olie in een braadpan verhitten en de eendenboutjes aan alle kanten kort aanbraden. De stukjes ui al roerend toevoegen. Bouillon en takjes tijm erbij doen en op de laagste hittebron ruim 60 minuten stoven. Vijftien minuten voor het einde van de stooftijd de tijm verwijderen en de verkruimelde ontbijt- of kruidboek erdoor roeren. Naar smaak extra bouillon toevoegen. Op smaak brengen met peper en zout.

2

Zo warm mogelijk met de saus serveren met aardappelpuree of aardappelkoekjes, beetgaar gekookte broccoli roosjes of dunne beetgaar gekookte en beboterde sperzieboontjes.

3

Een licht gekoeld ZHB Wout Dubbelbok erbij serveren. Dit bockbier van 8 vol% met een licht zoetige, volmondige smaak van gebrande mout en karamel, komt goed tot zijn recht bij de zoete en licht kruidige smaak van de saus bij de zachte eendenboutjes.
Dit bier is in de competitie ‘Beste bockbier van Nederland 2019’ uitgeroepen tot het beste Bockbier in de categorie Dubbelbock.

Ingrediënten

 4 eendenboutjes (tamme eend), ontveld
 6 eetlepel verkruimelde ontbijt- of kruidkoek
 3 takjes verse tijm
 1 middelgrote ui, geschild in stukjes
 40 cl gevogelte- of groente bouillon
 4 eetlepel olijf- of zonnebloemolie
 peper uit de molen en zout naar smaak

Aanwijzingen

1

De ontvelde eendenboutjes met weinig zout bestrooien en kort laten rusten. De olie in een braadpan verhitten en de eendenboutjes aan alle kanten kort aanbraden. De stukjes ui al roerend toevoegen. Bouillon en takjes tijm erbij doen en op de laagste hittebron ruim 60 minuten stoven. Vijftien minuten voor het einde van de stooftijd de tijm verwijderen en de verkruimelde ontbijt- of kruidboek erdoor roeren. Naar smaak extra bouillon toevoegen. Op smaak brengen met peper en zout.

2

Zo warm mogelijk met de saus serveren met aardappelpuree of aardappelkoekjes, beetgaar gekookte broccoli roosjes of dunne beetgaar gekookte en beboterde sperzieboontjes.

3

Een licht gekoeld ZHB Wout Dubbelbok erbij serveren. Dit bockbier van 8 vol% met een licht zoetige, volmondige smaak van gebrande mout en karamel, komt goed tot zijn recht bij de zoete en licht kruidige smaak van de saus bij de zachte eendenboutjes.
Dit bier is in de competitie ‘Beste bockbier van Nederland 2019’ uitgeroepen tot het beste Bockbier in de categorie Dubbelbock.

Eendenboutjes met kruidkoek, tijm en ZHB Wout Dubbelbok