Eendenborst met gele linzen, paksoi en Westmalle Trappist Dubbel

Opbrengsten1 portie
 2 ontvelde eendenborstfilets
 1 middelgrote ui, geschild en in stukjes of blokjes
 175 g gele linzen
 2 stronkjes paksoi
 2 teentjes knoflook, uit de knijper
  een half blokje gevogelte- of groentenbouillon
 1 theelepel 5 kruidenpoeder (five spice powder)
 4 eetlepels olijf- of zonnebloemolie
 2 eetlepels roomboter
 peper uit de molen en zout naar smaak
1

De ontvelde eendenborstfilets met weinig zout bestrooien en kort laten rusten.

2

De gele linzen spoelen en laten uitlekken. Een liter water vermengd met een half blokje bouillon aan de kook brengen. De gele linzen en stukjes of blokjes ui toevoegen en in 1,5 uur op de laagste hittebron laten pruttelen. Overtollig vocht verwijderen en warm houden.

3

De harde onderkant van de stronkjes paksoi verwijderen, in gelijkmatige stukjes of reepjes snijden en met water afspoelen. In een vergiet laten uitlekken. Twee eetlepels olie in en wok verhitten en de stukjes of reepjes paksoi roerbakken. De 5 kruidenpoeder en de geperste knoflook erdoor roeren en nog zeer kort verwarmen. Ervoor zorgen dat de paksoi beetgaar is.

4

De eendenborstfilets in een mengsel van 2 eetlepels olie en 2 eetlepels roomboter bakken. Af en toe omkeren en na het bakken in aluminiumfolie warm houden.

5

De gele linzen en paksoi over voorverwarmde borden verdelen. De in plakjes gesneden eendenborstfilet erop plaatsen. Zo warm mogelijk serveren, vergezeld van een licht gekoeld glas Westmalle Trappist Dubbel. De volle smaak en het aangename lichte zoetje van dit bier combineren goed met de zachte smaak van de gele linzen en de licht kruidige smaak van de beetgare paksoi.

Ingrediënten

 2 ontvelde eendenborstfilets
 1 middelgrote ui, geschild en in stukjes of blokjes
 175 g gele linzen
 2 stronkjes paksoi
 2 teentjes knoflook, uit de knijper
  een half blokje gevogelte- of groentenbouillon
 1 theelepel 5 kruidenpoeder (five spice powder)
 4 eetlepels olijf- of zonnebloemolie
 2 eetlepels roomboter
 peper uit de molen en zout naar smaak

Aanwijzingen

1

De ontvelde eendenborstfilets met weinig zout bestrooien en kort laten rusten.

2

De gele linzen spoelen en laten uitlekken. Een liter water vermengd met een half blokje bouillon aan de kook brengen. De gele linzen en stukjes of blokjes ui toevoegen en in 1,5 uur op de laagste hittebron laten pruttelen. Overtollig vocht verwijderen en warm houden.

3

De harde onderkant van de stronkjes paksoi verwijderen, in gelijkmatige stukjes of reepjes snijden en met water afspoelen. In een vergiet laten uitlekken. Twee eetlepels olie in en wok verhitten en de stukjes of reepjes paksoi roerbakken. De 5 kruidenpoeder en de geperste knoflook erdoor roeren en nog zeer kort verwarmen. Ervoor zorgen dat de paksoi beetgaar is.

4

De eendenborstfilets in een mengsel van 2 eetlepels olie en 2 eetlepels roomboter bakken. Af en toe omkeren en na het bakken in aluminiumfolie warm houden.

5

De gele linzen en paksoi over voorverwarmde borden verdelen. De in plakjes gesneden eendenborstfilet erop plaatsen. Zo warm mogelijk serveren, vergezeld van een licht gekoeld glas Westmalle Trappist Dubbel. De volle smaak en het aangename lichte zoetje van dit bier combineren goed met de zachte smaak van de gele linzen en de licht kruidige smaak van de beetgare paksoi.

Eendenborst met gele linzen, paksoi en Westmalle Trappist Dubbel