Doradefilets met sjalotten-wortelsaus en munt

Opbrengsten1 portie
 500 g doradefilets (of andere stevige vissoort)
 2 sjalotten, geschild, stukjes
 150 g winterwortel, geschraapt, geraspt
 1 eetlepel verse munt, blaadjes, fijngeknipt
 25 cl groentebouillon
 4 theelepels licht pikante kerriepoeder
 2 eetlepels bloem
 olijf- of zonnebloemolie
 reepjes stokbrood of ciabatta
 peper uit de molen en zout naar smaak
1

Bereidingswijze:
In een wok of koekenpan 3 eetlepels olie verhitten en de geraspte winterwortel en stukjes sjalot kort roerbakken. De bouillon toevoegen, goed roeren en op de laagste hittebron 20 minuten verwarmen. Tien minuten voor het einde van het verwarmen de licht pikante kerriepoeder erdoor roeren en verder stoven. Op smaak brengen met peper en zout. Iets laten afkoelen. Het stoofvocht met de staafmixer pureren en de fijngeknipte blaadjes verse munt erdoor roeren. Eventuele graatjes met een pincet uit de doradefilets verwijderen. De doradefilets met weinig zout bestrooien en kort laten rusten. Gelijkmatig met de bloem bestuiven. Vier eetlepels olie in een wok of koekenpan verhitten en de doradefilets om en om lichtbruin bakken. Af en toe omkeren. De doradefilets en de saus over voorverwarmde borden verdelen. Naar smaak reepjes stokbrood of ciabatta erbij serveren.

Aanbevolen bieren:
Pils, witbier, Weizen, blond bier tussen 5 en 8 vol%, Saison, Session India Pale Ale, mild gehopt, tussen 3 en 5 vol%, New England India Pale Ale (NEIPA), mild gehopt, tussen 5 en 8 vol%. De frisse en vaak fruitige smaak van deze bieren past goed bij de licht pikante smaak van de kerrie, in combinatie met de smeuïge textuur van de winterwortel en sjalot en de frisse toets van de blaadjes verse munt.

Ingrediënten

 500 g doradefilets (of andere stevige vissoort)
 2 sjalotten, geschild, stukjes
 150 g winterwortel, geschraapt, geraspt
 1 eetlepel verse munt, blaadjes, fijngeknipt
 25 cl groentebouillon
 4 theelepels licht pikante kerriepoeder
 2 eetlepels bloem
 olijf- of zonnebloemolie
 reepjes stokbrood of ciabatta
 peper uit de molen en zout naar smaak

Aanwijzingen

1

Bereidingswijze:
In een wok of koekenpan 3 eetlepels olie verhitten en de geraspte winterwortel en stukjes sjalot kort roerbakken. De bouillon toevoegen, goed roeren en op de laagste hittebron 20 minuten verwarmen. Tien minuten voor het einde van het verwarmen de licht pikante kerriepoeder erdoor roeren en verder stoven. Op smaak brengen met peper en zout. Iets laten afkoelen. Het stoofvocht met de staafmixer pureren en de fijngeknipte blaadjes verse munt erdoor roeren. Eventuele graatjes met een pincet uit de doradefilets verwijderen. De doradefilets met weinig zout bestrooien en kort laten rusten. Gelijkmatig met de bloem bestuiven. Vier eetlepels olie in een wok of koekenpan verhitten en de doradefilets om en om lichtbruin bakken. Af en toe omkeren. De doradefilets en de saus over voorverwarmde borden verdelen. Naar smaak reepjes stokbrood of ciabatta erbij serveren.

Aanbevolen bieren:
Pils, witbier, Weizen, blond bier tussen 5 en 8 vol%, Saison, Session India Pale Ale, mild gehopt, tussen 3 en 5 vol%, New England India Pale Ale (NEIPA), mild gehopt, tussen 5 en 8 vol%. De frisse en vaak fruitige smaak van deze bieren past goed bij de licht pikante smaak van de kerrie, in combinatie met de smeuïge textuur van de winterwortel en sjalot en de frisse toets van de blaadjes verse munt.

Doradefilets met sjalotten-wortelsaus en munt