Dorade met een saus van tomaat, bleekselderij, sjalot en ReuZ Hot Summer

Opbrengsten1 portie
 500 g dorade filets (of filets van zeebaars, heek of harder)
 200 g tomaatblokjes, uit blik of pot
 2 kleine sjalotjes
 1 bleekselderijstengel
 2 tot 3 theelepels cajunkruiden
 2 teentjes ontvelde knoflook, uit de knijper
 1 mespuntje geraspte citroenschil
 1 eetlepel bloem
 5 eetlepels zonnebloemolie
 1,50 dl groenten- of gevogeltebouillon
 peper uit de molen en zout naar smaak
1

De dorade filets met weinig zout en cajunkruiden bestrooien en kort laten rusten.

2

De sjalotjes schillen en in stukjes snijden. De draadjes van de bleekselderijstengel verwijderen en in kleine blokjes snijden. Twee eetlepels olie in een braadpan verhitten en de stukjes sjalot, blokjes bleekselderij en tomaat blokjes al roerende kort om en om bakken.

3

Bouillon erdoor roeren en op de laagste hittebron 15 tot 20 minuten laten pruttelen. Naar smaak extra bouillon gebruiken. Tegen het einde van de stooftijd de geperste knoflook en geraspte citroenschil erdoor roeren. Op smaak brengen met peper en zout en de saus warm houden.

4

De doradefilets gelijkmatig met bloem bestuiven. Drie eetlepels olie in een koekenpan met antiaanbaklaag verhitten en de filets om en om lichtbruin bakken. Af en toe omkeren. De filets met de saus serveren, vergezeld van broccoliroosjes en kleine aardappelkroketjes.

5

Een goed gekoeld glas ReuZ Hot Summer erbij drinken. Dit fruitige en verfrissende bier met een aangename droge afdronk past goed bij de gebakken dorade filet met een licht kruidige smaak, in combinatie met de smaak van de saus en de subtiele toets van de citroenschil.

Ingrediënten

 500 g dorade filets (of filets van zeebaars, heek of harder)
 200 g tomaatblokjes, uit blik of pot
 2 kleine sjalotjes
 1 bleekselderijstengel
 2 tot 3 theelepels cajunkruiden
 2 teentjes ontvelde knoflook, uit de knijper
 1 mespuntje geraspte citroenschil
 1 eetlepel bloem
 5 eetlepels zonnebloemolie
 1,50 dl groenten- of gevogeltebouillon
 peper uit de molen en zout naar smaak

Aanwijzingen

1

De dorade filets met weinig zout en cajunkruiden bestrooien en kort laten rusten.

2

De sjalotjes schillen en in stukjes snijden. De draadjes van de bleekselderijstengel verwijderen en in kleine blokjes snijden. Twee eetlepels olie in een braadpan verhitten en de stukjes sjalot, blokjes bleekselderij en tomaat blokjes al roerende kort om en om bakken.

3

Bouillon erdoor roeren en op de laagste hittebron 15 tot 20 minuten laten pruttelen. Naar smaak extra bouillon gebruiken. Tegen het einde van de stooftijd de geperste knoflook en geraspte citroenschil erdoor roeren. Op smaak brengen met peper en zout en de saus warm houden.

4

De doradefilets gelijkmatig met bloem bestuiven. Drie eetlepels olie in een koekenpan met antiaanbaklaag verhitten en de filets om en om lichtbruin bakken. Af en toe omkeren. De filets met de saus serveren, vergezeld van broccoliroosjes en kleine aardappelkroketjes.

5

Een goed gekoeld glas ReuZ Hot Summer erbij drinken. Dit fruitige en verfrissende bier met een aangename droge afdronk past goed bij de gebakken dorade filet met een licht kruidige smaak, in combinatie met de smaak van de saus en de subtiele toets van de citroenschil.

Notes

Dorade met een saus van tomaat, bleekselderij, sjalot en ReuZ Hot Summer