Dikke vissoep met Muifels Graaf Dicbier Megens Blond

Opbrengsten1 portie
 1 kg witvisfilets of moten (bijvoorbeeld: heilbot, zeebaarsfilet, heekfilet, kabeljauwfilet, poonfilet), ontdaan van vel en graten • 4 eetlepels extra vergine olijfolie • 50 gr ui, fijngesneden • 1 venkel, in dunne lucifertjes gesneden • halve rode paprika in reepjes • 2 tenen knoflook, fijngehakt • 3 eetlepels peterselie, fijngehakt • 1 dl Muifels Graaf Dicbier Megens Blond • 200 gr Italiaanse pruimtomaten met sap uit blik, kleingesneden • halve rode peper zonder zaden, fijngehakt • zout naar smaak
 4 eetlepels extra vergine olijfolie
 50 g ui, fijngesneden
 1 venkel, in dunne lucifertjes gesneden
 halve rode paprika in reepjes
 2 tenen knoflook, fijngehakt
 3 eetlepels peterselie, fijngehakt
 1 dl Muifels Graaf Dicbier Megens Blond
 200 g Italiaanse pruimtomaten met sap uit blik, kleingesneden
 halve rode peper zonder zaden, fijngehakt
 zout naar smaak
1

Neem een grote braadpan en zet de ui, paprika en venkel aan in de olijfolie. Voeg wanneer de ui glazig is de knoflook toe en laat wat kleur krijgen. Voeg 2 eetlepels peterselie toe, even roeren en het bier toevoegen. Minuutje laten pruttelen en de tomaten met sap toevoegen. Ongeveer 20 minuten laten sudderen.

2

Leg dan de vis in stukken naast elkaar in de pan. Voeg zout en de gehakte peper en 1 eetlepel peterselie toe. Laat beide kanten van de vis 5 minuten gaarstoven. Leg de stukken vis voorzichtig op een voorverwarmde schotel en schep de saus erover. Serveer op geroosterd brood en drink er een koel glas Muifels Graaf Dicbier Megens Blond bij.

Ingrediënten

 1 kg witvisfilets of moten (bijvoorbeeld: heilbot, zeebaarsfilet, heekfilet, kabeljauwfilet, poonfilet), ontdaan van vel en graten • 4 eetlepels extra vergine olijfolie • 50 gr ui, fijngesneden • 1 venkel, in dunne lucifertjes gesneden • halve rode paprika in reepjes • 2 tenen knoflook, fijngehakt • 3 eetlepels peterselie, fijngehakt • 1 dl Muifels Graaf Dicbier Megens Blond • 200 gr Italiaanse pruimtomaten met sap uit blik, kleingesneden • halve rode peper zonder zaden, fijngehakt • zout naar smaak
 4 eetlepels extra vergine olijfolie
 50 g ui, fijngesneden
 1 venkel, in dunne lucifertjes gesneden
 halve rode paprika in reepjes
 2 tenen knoflook, fijngehakt
 3 eetlepels peterselie, fijngehakt
 1 dl Muifels Graaf Dicbier Megens Blond
 200 g Italiaanse pruimtomaten met sap uit blik, kleingesneden
 halve rode peper zonder zaden, fijngehakt
 zout naar smaak

Aanwijzingen

1

Neem een grote braadpan en zet de ui, paprika en venkel aan in de olijfolie. Voeg wanneer de ui glazig is de knoflook toe en laat wat kleur krijgen. Voeg 2 eetlepels peterselie toe, even roeren en het bier toevoegen. Minuutje laten pruttelen en de tomaten met sap toevoegen. Ongeveer 20 minuten laten sudderen.

2

Leg dan de vis in stukken naast elkaar in de pan. Voeg zout en de gehakte peper en 1 eetlepel peterselie toe. Laat beide kanten van de vis 5 minuten gaarstoven. Leg de stukken vis voorzichtig op een voorverwarmde schotel en schep de saus erover. Serveer op geroosterd brood en drink er een koel glas Muifels Graaf Dicbier Megens Blond bij.

Notes

Dikke vissoep met Muifels Graaf Dicbier Megens Blond