Afdrukopties:

Dadel- en sjalottenpuree en gerookte kip- of kalkoenfilet met Bokkepruik

Opbrengsten1 portie

 250 g gerookte kip- of kalkoenfilet, in dunne plakjes
 8 ontpitte dadels
 3 kleine sjalotjes
 2 theelepels milde chilipoeder
 2 eetlepel zonnebloem- of olijfolie
 1,50 dl Bokkepruik van brouwerij Hommeles
 3 dl groenten- of gevogeltebouillon
 sneden licht geroosterd stokbrood of volkoren
1

De dadels in kleine stukjes snijden en 1 tot 2 uur in het bier in een mengkom wellen.

2

De sjalotjes in stukjes snijden. De olie in een wok of braadpan verhitten en de stukjes sjalot roerbakken. Vervolgens de gewelde dadels en de bouillon toevoegen en op de laagste hittebron 20 tot 25 minuten met de deksel op de pan laten pruttelen. Tegen het einde van de stooftijd de milde chilipoeder erdoor roeren, met de staafmixer pureren en op smaak brengen met peper en zout.

3

De sneden licht geroosterd stokbrood of volkorenbrood lichtjes met de puree besmeren en de plakjes gerookte kip- of kalkoenfilet erover verdelen. De volle en licht gerookte smaak van het bier combineert goed met het zoetje van de dadelpuree en de gerookte smaak van de kip- of kalkoenfilet en het licht geroosterde brood.