Curry van linzen, snijbiet, zoete aardappel en Kompaan Vrijbuiter

Opbrengsten1 portie
 1 kleine ui, gesnipperd
 3 teentjes knoflook, fijn gehakt
 ½ chilipepertje, zonder pitjes, fijn gesneden
 3 cm gemberwortel, geschild en fijn gehakt
 1 eetlepel kerrie
 2 theelepels garam masala
 ½ theelepel kurkuma
 1 l groentebouillon
 1 grote zoete aardappel, geschild en in blokjes gesneden
 250 g gele linzen (toor dal), gekookt
 150 ml yoghurt
 sap van halve limoen
 1 bosje snijbiet, middelste steel verwijderd, grof gesneden (of Curly Kale: jonge boerenkool)
 peper uit de molen en zout naar smaak
 kokosolie of zonnebloemolie om in te bakken
1

Bak de ui zachtjes glazig in een grote braadpan in kokosolie. Voeg knoflook en chilipepertje toe, bak ruim 1 minuut mee. Voeg dan kerrie, gember garam masala en kurkuma toe. Roer door elkaar en bak nog 2 minuten op laag vuur.

2

Bouillon, aardappelblokjes en linzen toevoegen. Afgedekt aan de kook brengen. Op zacht vuur 20 minuten laten staan. Deksel stukje open.

3

Als de linzen en aardappels zacht zijn en het volume bouillon geslonken is, de snijbiet, yoghurt en limoensap toevoegen. Kook tot de snijbiet begint te slinken. Voeg zout en peper toe en serveer met rijst of quinoa. En/of met brood, bijvoorbeeld Naan of stokbrood.

4

Drink hierbij een licht gekoeld glas Vrijbuiter van Brouwerij Kompaan.

Ingrediënten

 1 kleine ui, gesnipperd
 3 teentjes knoflook, fijn gehakt
 ½ chilipepertje, zonder pitjes, fijn gesneden
 3 cm gemberwortel, geschild en fijn gehakt
 1 eetlepel kerrie
 2 theelepels garam masala
 ½ theelepel kurkuma
 1 l groentebouillon
 1 grote zoete aardappel, geschild en in blokjes gesneden
 250 g gele linzen (toor dal), gekookt
 150 ml yoghurt
 sap van halve limoen
 1 bosje snijbiet, middelste steel verwijderd, grof gesneden (of Curly Kale: jonge boerenkool)
 peper uit de molen en zout naar smaak
 kokosolie of zonnebloemolie om in te bakken

Aanwijzingen

1

Bak de ui zachtjes glazig in een grote braadpan in kokosolie. Voeg knoflook en chilipepertje toe, bak ruim 1 minuut mee. Voeg dan kerrie, gember garam masala en kurkuma toe. Roer door elkaar en bak nog 2 minuten op laag vuur.

2

Bouillon, aardappelblokjes en linzen toevoegen. Afgedekt aan de kook brengen. Op zacht vuur 20 minuten laten staan. Deksel stukje open.

3

Als de linzen en aardappels zacht zijn en het volume bouillon geslonken is, de snijbiet, yoghurt en limoensap toevoegen. Kook tot de snijbiet begint te slinken. Voeg zout en peper toe en serveer met rijst of quinoa. En/of met brood, bijvoorbeeld Naan of stokbrood.

4

Drink hierbij een licht gekoeld glas Vrijbuiter van Brouwerij Kompaan.

Notes

Curry van linzen, snijbiet, zoete aardappel en Kompaan Vrijbuiter