Bak de ui zachtjes glazig in een grote braadpan in kokosolie. Voeg knoflook en chilipepertje toe, bak ruim 1 minuut mee. Voeg dan kerrie, gember garam masala en kurkuma toe. Roer door elkaar en bak nog 2 minuten op laag vuur.
Bouillon, aardappelblokjes en linzen toevoegen. Afgedekt aan de kook brengen. Op zacht vuur 20 minuten laten staan. Deksel stukje open.
Als de linzen en aardappels zacht zijn en het volume bouillon geslonken is, de snijbiet, yoghurt en limoensap toevoegen. Kook tot de snijbiet begint te slinken. Voeg zout en peper toe en serveer met rijst of quinoa. En/of met brood, bijvoorbeeld Naan of stokbrood.
Drink hierbij een licht gekoeld glas Vrijbuiter van Brouwerij Kompaan.
Bak de ui zachtjes glazig in een grote braadpan in kokosolie. Voeg knoflook en chilipepertje toe, bak ruim 1 minuut mee. Voeg dan kerrie, gember garam masala en kurkuma toe. Roer door elkaar en bak nog 2 minuten op laag vuur.
Bouillon, aardappelblokjes en linzen toevoegen. Afgedekt aan de kook brengen. Op zacht vuur 20 minuten laten staan. Deksel stukje open.
Als de linzen en aardappels zacht zijn en het volume bouillon geslonken is, de snijbiet, yoghurt en limoensap toevoegen. Kook tot de snijbiet begint te slinken. Voeg zout en peper toe en serveer met rijst of quinoa. En/of met brood, bijvoorbeeld Naan of stokbrood.
Drink hierbij een licht gekoeld glas Vrijbuiter van Brouwerij Kompaan.