Curry van kip, aubergine en kikkererwten met FF Lekker Met Je Bek In Het Zonnetje van Brouwerij Het Uiltje

Opbrengsten1 portie
 2 eetlepels olijfolie
 1 ui
 2 tenen knoflook
 2 cm gember
 600 g kippendijen, in gelijkmatige stukken
 2 kleine aubergines
 1 blik kikkererwten (400 gr)
 1 blik (400 gr) tomatenblokjes met sap
 250 ml kippenbouillon
 10 g verse koriander
 1 eetlepel gele of rode Thaise currypasta (of kruidenmix van 1/2 rode peper, 2 tl gemalen komijn, 2 tl gemalen koriander, 1 tl garam masala, 1 tl kurkuma, 1/2 tl mosterdzaad, dat even in de olie is geweld)
1

Ui in stukjes snijden en de gember in dunne plakjes. Snijd van de aubergines blokjes. Meng desgewenst de kruiden tot een mix.

2

Verhit in een pan de olie en voeg de ui toe. Bak tot hij glazig is. Voeg nu de stukken kippendij, gember en geperste knoflook toe. Bak tot de kip goudbruin is en voeg dan de currypasta (of kruidenmix) toe. Meng alles en voeg dan de tomatenblokjes, de aubergine, de kikkererwten en de bouillon toe. Breng opnieuw aan de kook. Doe de deksel op de pan en laat een half uur sudderen totdat de aubergine zacht is.

3

Dan de saus zonodig laten indikken. Dien de curry op met verse koriander erover en serveer met witte rijst.

4

Drink er een koel glas FF Lekker Met Je Bek In Het Zonnetje van Brouwerij Het Uiltje bij. Deze session pale ale met 3,6 vol % is gebrouwen met Amerikaanse Citra en Cascade hop. Een aangename bitterheid gecombineerd met de frisse citrussmaken van Cascade. Een lekker doordrinkbaar bier dat de pittig zachte curry prima ondersteunt.

Ingrediënten

 2 eetlepels olijfolie
 1 ui
 2 tenen knoflook
 2 cm gember
 600 g kippendijen, in gelijkmatige stukken
 2 kleine aubergines
 1 blik kikkererwten (400 gr)
 1 blik (400 gr) tomatenblokjes met sap
 250 ml kippenbouillon
 10 g verse koriander
 1 eetlepel gele of rode Thaise currypasta (of kruidenmix van 1/2 rode peper, 2 tl gemalen komijn, 2 tl gemalen koriander, 1 tl garam masala, 1 tl kurkuma, 1/2 tl mosterdzaad, dat even in de olie is geweld)

Aanwijzingen

1

Ui in stukjes snijden en de gember in dunne plakjes. Snijd van de aubergines blokjes. Meng desgewenst de kruiden tot een mix.

2

Verhit in een pan de olie en voeg de ui toe. Bak tot hij glazig is. Voeg nu de stukken kippendij, gember en geperste knoflook toe. Bak tot de kip goudbruin is en voeg dan de currypasta (of kruidenmix) toe. Meng alles en voeg dan de tomatenblokjes, de aubergine, de kikkererwten en de bouillon toe. Breng opnieuw aan de kook. Doe de deksel op de pan en laat een half uur sudderen totdat de aubergine zacht is.

3

Dan de saus zonodig laten indikken. Dien de curry op met verse koriander erover en serveer met witte rijst.

4

Drink er een koel glas FF Lekker Met Je Bek In Het Zonnetje van Brouwerij Het Uiltje bij. Deze session pale ale met 3,6 vol % is gebrouwen met Amerikaanse Citra en Cascade hop. Een aangename bitterheid gecombineerd met de frisse citrussmaken van Cascade. Een lekker doordrinkbaar bier dat de pittig zachte curry prima ondersteunt.

Curry van kip, aubergine en kikkererwten met FF Lekker Met Je Bek In Het Zonnetje van Brouwerij Het Uiltje