Afdrukopties:

Curry met pompoen, broccoli, kikkererwten en Hop Art van Brouwerij vandeStreek

Opbrengsten1 portie

 4 eetlepel kokosolie
 2 uien, gesnipperd
 6 cm gemberwortel, geraspt
 2 theelepel kardemompoeder
 2 eetlepel korianderpoeder
 1 theelepel chilivlokken (1/2 theelepel als je van minder pittig houdt)
 2 theelepel kerriepoeder
 1 blikje (400 gr) tomatenblokjes
 1 theelepel suiker
 1 theelepel zout
 500 g oranje pompoen in blokjes (ong. 2x2 cm)
 1 stronk broccoli (verwerkt tot roosjes)
 1 blik (400 gr) kikkererwten (afgespoeld en uitgelekt)
 1 groente-bouillonblokje
 1 • 1 blik (400 ml) kokosmelk
 verse koriander
1

Smelt de kokosolie in een braadpan. Fruit de uien in ong. 10 minuten. Dan gember en specerijen toevoegen. Minuutje laten bakken, daarna tomaten, zout en peper toevoegen. Laat even meekoken en daarna groenten, bouillonblokje en kokosmelk toevoegen. De groenten moeten half onder de vloeistof staan, anders water toevoegen. Met de deksel op de pan ong. 20 minuten koken. De groentes moeten beetgaar zijn.

2

Bestrooi met koriander en eet met bijvoorbeeld basmatirijst.
Drink hierbij een gekoeld glas Hop Art. De zachte bittere en fruitige smaak sluit mooi aan bij het kruidige gerecht.