Courgette-reepjes en rode paprikasaus

Categorie
Opbrengsten1 portie
 1 middelgrote courgette, wit zoveel mogelijk verwijderd
 1 middelgrote rode paprika, zonder zaadlijst, stukjes
 2 sjalotjes, geschild, stukjes
 2 teentjes knoflook, geschild, uit de knijper
 3 beschuiten, zeer fijn gewreven
 3 theelepels gedroogde oregano, fijn gewreven
 2 theelepels pikante chilivlokken
 25 cl groentenbouillon
 olijf- of zonnebloemolie
 peper uit de molen en zout naar smaak
1

Bereidingswijze:
In een wok of koekenpan 3 eetlepels olie verhitten en de stukjes rode paprika en sjalot kort roerbakken. De bouillon toevoegen en op de laagste hittebron 20 minuten garen. Af en toe omscheppen. Naar smaak extra bouillon gebruiken. Tegen het einde de pikante chilivlokken en geperste knoflook erdoor roeren. Met een staafmixer pureren. Op smaak brengen met wat zout. De courgette in reepjes met een lengte van ongeveer 5 cm snijden. Drie eetlepels olie in een wok of koekenpan verhitten en de reepjes kort om en om beetgaar bakken. Uit de pan halen en iets laten afkoelen. Door een mengsel van fijngewreven beschuit en oregano wentelen en iets laten afkoelen. De rode paprikasaus over bordjes of schaaltjes verdelen en de reepjes courgette erop rangschikken.

Aanbevolen bieren:
Pils, witbier, Weizen, blond bier tussen 5 en 8 vol%, Saison, Session India Pale Ale tussen 3 en 5 vol%, New England India Pale (NEIPA) tussen 5 en 8 vol%. De frisse en vaak fruitige smaak van deze bieren past goed bij de licht pikante toets van de saus en de kruidige smaak van de gedroogde oregano.

Ingrediënten

 1 middelgrote courgette, wit zoveel mogelijk verwijderd
 1 middelgrote rode paprika, zonder zaadlijst, stukjes
 2 sjalotjes, geschild, stukjes
 2 teentjes knoflook, geschild, uit de knijper
 3 beschuiten, zeer fijn gewreven
 3 theelepels gedroogde oregano, fijn gewreven
 2 theelepels pikante chilivlokken
 25 cl groentenbouillon
 olijf- of zonnebloemolie
 peper uit de molen en zout naar smaak

Aanwijzingen

1

Bereidingswijze:
In een wok of koekenpan 3 eetlepels olie verhitten en de stukjes rode paprika en sjalot kort roerbakken. De bouillon toevoegen en op de laagste hittebron 20 minuten garen. Af en toe omscheppen. Naar smaak extra bouillon gebruiken. Tegen het einde de pikante chilivlokken en geperste knoflook erdoor roeren. Met een staafmixer pureren. Op smaak brengen met wat zout. De courgette in reepjes met een lengte van ongeveer 5 cm snijden. Drie eetlepels olie in een wok of koekenpan verhitten en de reepjes kort om en om beetgaar bakken. Uit de pan halen en iets laten afkoelen. Door een mengsel van fijngewreven beschuit en oregano wentelen en iets laten afkoelen. De rode paprikasaus over bordjes of schaaltjes verdelen en de reepjes courgette erop rangschikken.

Aanbevolen bieren:
Pils, witbier, Weizen, blond bier tussen 5 en 8 vol%, Saison, Session India Pale Ale tussen 3 en 5 vol%, New England India Pale (NEIPA) tussen 5 en 8 vol%. De frisse en vaak fruitige smaak van deze bieren past goed bij de licht pikante toets van de saus en de kruidige smaak van de gedroogde oregano.

Notes

Courgette-reepjes en rode paprikasaus