Bereidingswijze:
In een wok of koekenpan 3 eetlepels olie verhitten en de stukjes rode paprika en sjalot kort roerbakken. De bouillon toevoegen en op de laagste hittebron 20 minuten garen. Af en toe omscheppen. Naar smaak extra bouillon gebruiken. Tegen het einde de pikante chilivlokken en geperste knoflook erdoor roeren. Met een staafmixer pureren. Op smaak brengen met wat zout. De courgette in reepjes met een lengte van ongeveer 5 cm snijden. Drie eetlepels olie in een wok of koekenpan verhitten en de reepjes kort om en om beetgaar bakken. Uit de pan halen en iets laten afkoelen. Door een mengsel van fijngewreven beschuit en oregano wentelen en iets laten afkoelen. De rode paprikasaus over bordjes of schaaltjes verdelen en de reepjes courgette erop rangschikken.
Aanbevolen bieren:
Pils, witbier, Weizen, blond bier tussen 5 en 8 vol%, Saison, Session India Pale Ale tussen 3 en 5 vol%, New England India Pale (NEIPA) tussen 5 en 8 vol%. De frisse en vaak fruitige smaak van deze bieren past goed bij de licht pikante toets van de saus en de kruidige smaak van de gedroogde oregano.
Bereidingswijze:
In een wok of koekenpan 3 eetlepels olie verhitten en de stukjes rode paprika en sjalot kort roerbakken. De bouillon toevoegen en op de laagste hittebron 20 minuten garen. Af en toe omscheppen. Naar smaak extra bouillon gebruiken. Tegen het einde de pikante chilivlokken en geperste knoflook erdoor roeren. Met een staafmixer pureren. Op smaak brengen met wat zout. De courgette in reepjes met een lengte van ongeveer 5 cm snijden. Drie eetlepels olie in een wok of koekenpan verhitten en de reepjes kort om en om beetgaar bakken. Uit de pan halen en iets laten afkoelen. Door een mengsel van fijngewreven beschuit en oregano wentelen en iets laten afkoelen. De rode paprikasaus over bordjes of schaaltjes verdelen en de reepjes courgette erop rangschikken.
Aanbevolen bieren:
Pils, witbier, Weizen, blond bier tussen 5 en 8 vol%, Saison, Session India Pale Ale tussen 3 en 5 vol%, New England India Pale (NEIPA) tussen 5 en 8 vol%. De frisse en vaak fruitige smaak van deze bieren past goed bij de licht pikante toets van de saus en de kruidige smaak van de gedroogde oregano.