Courgette, paddenstoelen, prei, Westmalle kaas en Westmalle Trappist Dubbel

Opbrengsten1 portie
 1 kleine courgette
 100 g shiitake
 100 g oesterzwammen
 100 g dunne preiringetjes
 3 eetlepels zonnebloem- of olijfolie
 8 eetlepels groentebouillon
 4 tot 6 eetlepels grof geraspte Westmalle kaas of belegen kaas
 peper uit de molen en zout naar smaak
1

De oven op 180 graden Celsius voorverwarmen.

2

Zoveel mogelijk het witte vruchtvlees uit de courgette verwijderen en in blokjes snijden. De harde onderkant van de shiitake en oesterzwammen afsnijden, met keukenpapier schoon vegen en in niet te kleine stukjes snijden.

3

De olie in een wok verhitten en de paddenstoelen en groenten roerbakken. Tegen het einde van het roerbakken de bouillon erdoor roeren. Op smaak brengen met peper en zout.

4

Over een ovenschaal verdelen en met de grof geraspte Westmalle kaas of belegen kaas afdekken. Westmalle kaas is een half harde kaas en zacht en mild van smaak. In plaats van deze kaas belegen kaas gebruiken.

5

De ovenschaal in het midden van de oven plaatsen tot de kaas licht gesmolten is en lichtbruin van kleur is geworden.

6

Zo warm mogelijk serveren, vergezeld van een licht gekoeld glas Westmalle Trappist Dubbel. De aangename lichtzoete smaak van dit bier komt goed tot z’n recht met de aardse smaak van de paddenstoelen in combinatie met de licht gesmolten kaas.

Ingrediënten

 1 kleine courgette
 100 g shiitake
 100 g oesterzwammen
 100 g dunne preiringetjes
 3 eetlepels zonnebloem- of olijfolie
 8 eetlepels groentebouillon
 4 tot 6 eetlepels grof geraspte Westmalle kaas of belegen kaas
 peper uit de molen en zout naar smaak

Aanwijzingen

1

De oven op 180 graden Celsius voorverwarmen.

2

Zoveel mogelijk het witte vruchtvlees uit de courgette verwijderen en in blokjes snijden. De harde onderkant van de shiitake en oesterzwammen afsnijden, met keukenpapier schoon vegen en in niet te kleine stukjes snijden.

3

De olie in een wok verhitten en de paddenstoelen en groenten roerbakken. Tegen het einde van het roerbakken de bouillon erdoor roeren. Op smaak brengen met peper en zout.

4

Over een ovenschaal verdelen en met de grof geraspte Westmalle kaas of belegen kaas afdekken. Westmalle kaas is een half harde kaas en zacht en mild van smaak. In plaats van deze kaas belegen kaas gebruiken.

5

De ovenschaal in het midden van de oven plaatsen tot de kaas licht gesmolten is en lichtbruin van kleur is geworden.

6

Zo warm mogelijk serveren, vergezeld van een licht gekoeld glas Westmalle Trappist Dubbel. De aangename lichtzoete smaak van dit bier komt goed tot z’n recht met de aardse smaak van de paddenstoelen in combinatie met de licht gesmolten kaas.

Courgette, paddenstoelen, prei, Westmalle kaas en Westmalle Trappist Dubbel