Courgette, omelet en preiringetjes

Categorie
Opbrengsten1 portie
 1 middelgrote courgette, plakjes van ongeveer 0,5 cm dikte
 1 groot ei of 2 kleine eieren
 1 kleine prei, buitenblad verwijderd, flinterdunne ringetjes
 6 eetlepels pikant belegen- of niet al te oude kaas, geraspt
 5 eetlepels kookroom
 2 afgestreken theelepels selderijzout
 olijf- of zonnebloemolie
 peper uit de molen en zout naar smaak
1

Bereidingswijze:
De oven op 180 graden Celsius voorverwarmen. De plakken courgette met weinig olie bestrijken. Op een grillpan lichtbruin om en om roosteren. In een mengkom het ei met 2 eetlepels kookroom en het selderijzout mengen. Weinig olie in een koekenpan (anti-aanbaklaag) verhitten en een luchtige omelet bakken. Uit de pan halen en in gelijkmatige stukjes dunne plakjes verdelen. De flinterdunne preiringetjes in een stoommandje boven heet water beetgaar stomen. In een mengkom de geraspte kaas met 3 eetlepels kookroom mengen. De rondjes courgette naar eigen inzicht en smaak stapelen en de ringetjes prei en het kaasmengsel erover verdelen. Over een bakplaat of ingevette ovenschaal verdelen. Vervolgens zeer kort in het midden van de voorverwarmde oven plaatsen tot de kaas gelijkmatig licht gesmolten is. Over voorverwarmde bordjes of schaaltjes verdelen.

Aanbevolen bieren:
Pils, witbier, Weizen, blond bier tussen 5 en 8 vol%, Saison, Session India Pale tussen 3 en 5 vol%, New England India Pale tussen 5 en 8 vol%. De frisse en vaak fruitige smaak van deze bieren past goed bij de licht geroosterde smaak van de plakjes courgette, in combinatie met de licht zilte toets van de gesmolten kaas en het lichte zoetje van de preiringetjes.

Ingrediënten

 1 middelgrote courgette, plakjes van ongeveer 0,5 cm dikte
 1 groot ei of 2 kleine eieren
 1 kleine prei, buitenblad verwijderd, flinterdunne ringetjes
 6 eetlepels pikant belegen- of niet al te oude kaas, geraspt
 5 eetlepels kookroom
 2 afgestreken theelepels selderijzout
 olijf- of zonnebloemolie
 peper uit de molen en zout naar smaak

Aanwijzingen

1

Bereidingswijze:
De oven op 180 graden Celsius voorverwarmen. De plakken courgette met weinig olie bestrijken. Op een grillpan lichtbruin om en om roosteren. In een mengkom het ei met 2 eetlepels kookroom en het selderijzout mengen. Weinig olie in een koekenpan (anti-aanbaklaag) verhitten en een luchtige omelet bakken. Uit de pan halen en in gelijkmatige stukjes dunne plakjes verdelen. De flinterdunne preiringetjes in een stoommandje boven heet water beetgaar stomen. In een mengkom de geraspte kaas met 3 eetlepels kookroom mengen. De rondjes courgette naar eigen inzicht en smaak stapelen en de ringetjes prei en het kaasmengsel erover verdelen. Over een bakplaat of ingevette ovenschaal verdelen. Vervolgens zeer kort in het midden van de voorverwarmde oven plaatsen tot de kaas gelijkmatig licht gesmolten is. Over voorverwarmde bordjes of schaaltjes verdelen.

Aanbevolen bieren:
Pils, witbier, Weizen, blond bier tussen 5 en 8 vol%, Saison, Session India Pale tussen 3 en 5 vol%, New England India Pale tussen 5 en 8 vol%. De frisse en vaak fruitige smaak van deze bieren past goed bij de licht geroosterde smaak van de plakjes courgette, in combinatie met de licht zilte toets van de gesmolten kaas en het lichte zoetje van de preiringetjes.

Courgette, omelet en preiringetjes