Courgette met pastrami en feta

Categorie
Opbrengsten1 portie
 1 kleine courgette
 8 dunne plakjes pastrami (of lamsham)
 4 tot 5 eetlepels blokjes feta
 4 tot 5 eetlepels blokjes, zonder zaadjes
 4 eetlepels olijfolie, extra vierge
 1 theelepel gedroogde oregano (optie)
 peper uit de molen en zout naar smaak
1

De courgette met een dunschiller in repen snijden. In een stoommandje boven heet water beetgaar stomen en laten afkoelen.

2

De plakjes pastrami (of lamsham) over de repen courgette verdelen en in de vorm van een hoorntje oprollen. De ontstane holte met blokjes feta en tomaat opvullen. Op smaak brengen met peper en zout en de olijfolie erover verdelen. Naar smaak met oregano bestrooien (optie).

3

Aanbevolen bieren: pilsener (niet te zwaar gehopt), witbier, Weissbier, blond bier tussen 5 en 7 vol%.

Ingrediënten

 1 kleine courgette
 8 dunne plakjes pastrami (of lamsham)
 4 tot 5 eetlepels blokjes feta
 4 tot 5 eetlepels blokjes, zonder zaadjes
 4 eetlepels olijfolie, extra vierge
 1 theelepel gedroogde oregano (optie)
 peper uit de molen en zout naar smaak

Aanwijzingen

1

De courgette met een dunschiller in repen snijden. In een stoommandje boven heet water beetgaar stomen en laten afkoelen.

2

De plakjes pastrami (of lamsham) over de repen courgette verdelen en in de vorm van een hoorntje oprollen. De ontstane holte met blokjes feta en tomaat opvullen. Op smaak brengen met peper en zout en de olijfolie erover verdelen. Naar smaak met oregano bestrooien (optie).

3

Aanbevolen bieren: pilsener (niet te zwaar gehopt), witbier, Weissbier, blond bier tussen 5 en 7 vol%.

Notes

Courgette met pastrami en feta