Courgette linten met gegrilde kalkoenfilet en Saison d’ Erpe-Mere

Opbrengsten1 portie
 400 g kalkoenfilet, in blokjes
 1 middelgrote courgette
 150 g flespompoen, geschild, zonder zaadjes, in blokjes
 2 teentjes knoflook, uit de knijper
 4 theelepel grove licht pikante rode paprikapoeder of cajunkruiden
 2 eetlepel vers limoen- of citroensap
 zonnebloem- of olijfolie
 peper uit de molen en zout naar smaak
1

De blokjes kalkoenfilet gedurende 4 tot 5 uur marineren in een mengsel van geperste knoflook, 4 eetlepels olie en 2 eetlepels vers limoen- of citroensap. De blokjes af en toe omkeren.

2

Zoveel mogelijk dunne linten uit de courgette trekken met een speciaal trekkertje (zesteur). De linten en de blokjes flespompoen in een stoommandje boven heet water beetgaar stomen en laten afkoelen. In een mengkom doen en wat olie erdoor roeren. Op smaak brengen met peper en zout.

3

De gemarineerde blokjes kalkoenfilet aan spiesjes rijgen. Op een grillpan, onder de grill van de oven of op de barbecue lichtjes om en om lichtbruin roosteren. Na het roosteren met de grove licht pikante rode paprikapoeder of cajunkruiden bestrooien. Zo warm mogelijk met de groenten serveren.

4

Een goed gekoeld glas Saison d’Erpe-Mere erbij serveren. Dit fruitige, licht kruidige bier met een aangename bitterheid in de afdronk komt goed tot zijn recht bij de licht geroosterde smaak van de kalkoenfilet met de kruidige toets van de rode paprikapoeder of cajunkruiden en de zachte smaak van de groenten.

Ingrediënten

 400 g kalkoenfilet, in blokjes
 1 middelgrote courgette
 150 g flespompoen, geschild, zonder zaadjes, in blokjes
 2 teentjes knoflook, uit de knijper
 4 theelepel grove licht pikante rode paprikapoeder of cajunkruiden
 2 eetlepel vers limoen- of citroensap
 zonnebloem- of olijfolie
 peper uit de molen en zout naar smaak

Aanwijzingen

1

De blokjes kalkoenfilet gedurende 4 tot 5 uur marineren in een mengsel van geperste knoflook, 4 eetlepels olie en 2 eetlepels vers limoen- of citroensap. De blokjes af en toe omkeren.

2

Zoveel mogelijk dunne linten uit de courgette trekken met een speciaal trekkertje (zesteur). De linten en de blokjes flespompoen in een stoommandje boven heet water beetgaar stomen en laten afkoelen. In een mengkom doen en wat olie erdoor roeren. Op smaak brengen met peper en zout.

3

De gemarineerde blokjes kalkoenfilet aan spiesjes rijgen. Op een grillpan, onder de grill van de oven of op de barbecue lichtjes om en om lichtbruin roosteren. Na het roosteren met de grove licht pikante rode paprikapoeder of cajunkruiden bestrooien. Zo warm mogelijk met de groenten serveren.

4

Een goed gekoeld glas Saison d’Erpe-Mere erbij serveren. Dit fruitige, licht kruidige bier met een aangename bitterheid in de afdronk komt goed tot zijn recht bij de licht geroosterde smaak van de kalkoenfilet met de kruidige toets van de rode paprikapoeder of cajunkruiden en de zachte smaak van de groenten.

Notes

Courgette linten met gegrilde kalkoenfilet en Saison d’ Erpe-Mere