Courgette, geraspte kaas, tomatensaus, oregano

Categorie
Opbrengsten1 portie
 1 middelgrote courgette, het wit zoveel mogelijk verwijderd, staafjes
 6 eetlepels tomaatblokjes, uit blik
 4 eetlepels geraspte pikant belegen kaas of Parmezaanse kaas
 2 teentjes geperste knoflook
 2 afgestreken theelepels licht pikante chilipeper
 2 afgestreken theelepels gedroogde oregano
 15 cl groente- of gevogeltebouillon
 olijf- of zonnebloemolie
 peper uit de molen en zout naar smaak
1

Bereidingswijze:

In een wok of braadpan 2 eetlepels olie verhitten. De tomaatblokjes erdoor roeren. Bouillon toevoegen en op de laagste hittebron 20 minuten stoven. Af en toe roeren. Vijf minuten voor het einde van het stoven de geperste knoflook en chilipeper erdoor roeren. Op smaak brengen met peper en zout. De staafjes courgette kort om en om lichtbruin bakken in weinig olie. Na het bakken met de geraspte kaas bestrooien. Over bordjes met de tomatensaus verdelen. Met oregano garneren.

 

Aanbevolen bieren:

Pils, witbier, Weizen, blond bier tussen 5 en 8 vol%, Saison, Session India Pale Ale tussen 3 en 5 vol%. De frisse en vaak fruitige smaak van deze bieren past goed bij de licht pikante en volle smaak van de saus, in combinatie met de licht zilte toets van de geraspte kaas.

Ingrediënten

 1 middelgrote courgette, het wit zoveel mogelijk verwijderd, staafjes
 6 eetlepels tomaatblokjes, uit blik
 4 eetlepels geraspte pikant belegen kaas of Parmezaanse kaas
 2 teentjes geperste knoflook
 2 afgestreken theelepels licht pikante chilipeper
 2 afgestreken theelepels gedroogde oregano
 15 cl groente- of gevogeltebouillon
 olijf- of zonnebloemolie
 peper uit de molen en zout naar smaak
Courgette, geraspte kaas, tomatensaus, oregano