Courgette- en kikkererwtenkoekjes met kalkoenfilet

Categorie
Opbrengsten1 portie
 1 kleine courgette
 8 tot 10 eetlepels gekookte kikkererwten, uit pot of blik
 1 ei
 200 tot 250 gram kalkoenfilet, in dunne plakjes
 2 theelepels cajun kruiden (voor gevogelte)
 1 theelepels fijngemalen komijnzaadjes
 5 eetlepels zonnebloem- of olijfolie
 peper uit de molen en zout naar smaak
1

De kikkererwten in lauwwarm water wellen, zodat het velletje losraakt. Zoveel mogelijk het witte vruchtvlees uit de courgette snijden en grof raspen. In een schaal de kikkererwten met een vork fijnmaken en de geraspte courgette, het ei en de fijngemalen komijnzaadjes erdoor roeren. Op smaak brengen met peper en zout.

2

Met natte handen gelijkmatige balletjes vormen, iets plat slaan en gedurende 1 uur in de koelkast plaatsen om op te stijven.

3

Drie eetlepels olie in een koekenpan met antiaanbaklaag verhitten en de balletjes om en om lichtbruin bakken. Af en toe omkeren.

4

Twee eetlepels olie in een wok verhitten en de plakjes kalkoenfilet kort roerbakken. Na het roerbakken iets laten afkoelen, met de cajun kruiden bestrooien en de kalkoenfilet over de courgette- en kikkererwtenkoekjes verdelen.

5

Aanbevolen bieren: pilsener (niet te zwaar gehopt), witbier, Weissbier, amberkleurig bier tussen 5 en 7 vol%, Saison, Session India Pale Ale (IPA), blond bier tussen 6 en 8 vol%.

Ingrediënten

 1 kleine courgette
 8 tot 10 eetlepels gekookte kikkererwten, uit pot of blik
 1 ei
 200 tot 250 gram kalkoenfilet, in dunne plakjes
 2 theelepels cajun kruiden (voor gevogelte)
 1 theelepels fijngemalen komijnzaadjes
 5 eetlepels zonnebloem- of olijfolie
 peper uit de molen en zout naar smaak

Aanwijzingen

1

De kikkererwten in lauwwarm water wellen, zodat het velletje losraakt. Zoveel mogelijk het witte vruchtvlees uit de courgette snijden en grof raspen. In een schaal de kikkererwten met een vork fijnmaken en de geraspte courgette, het ei en de fijngemalen komijnzaadjes erdoor roeren. Op smaak brengen met peper en zout.

2

Met natte handen gelijkmatige balletjes vormen, iets plat slaan en gedurende 1 uur in de koelkast plaatsen om op te stijven.

3

Drie eetlepels olie in een koekenpan met antiaanbaklaag verhitten en de balletjes om en om lichtbruin bakken. Af en toe omkeren.

4

Twee eetlepels olie in een wok verhitten en de plakjes kalkoenfilet kort roerbakken. Na het roerbakken iets laten afkoelen, met de cajun kruiden bestrooien en de kalkoenfilet over de courgette- en kikkererwtenkoekjes verdelen.

5

Aanbevolen bieren: pilsener (niet te zwaar gehopt), witbier, Weissbier, amberkleurig bier tussen 5 en 7 vol%, Saison, Session India Pale Ale (IPA), blond bier tussen 6 en 8 vol%.

Courgette- en kikkererwtenkoekjes met kalkoenfilet