Courgette- en kikkererwtenkoekjes met kalkoenfilet met Beyerd Hefe Weisse

Opbrengsten1 portie
 1 kleine courgette
 200 g kikkererwten, gekookt, uit pot of blik
 1 ei
 250 g kalkoenfilet, in dunne plakjes
 2 theelepel cajun kruiden (voor gevogelte)
 1 theelepel fijngemalen komijnzaadjes
 2 eetlepel bloem
 20 cl gevogelte- of groentebouillon
 olie om te bakken
 peper uit de molen en zout naar smaak
1

De kikkererwten in lauwwarm water wellen, zodat het velletje losraakt. De velletjes vervolgens eruit halen.

2

Zoveel mogelijk het witte vruchtvlees uit de courgette snijden en grof raspen. In een schaal de kikkererwten met een vork fijnmaken en de geraspte courgette, het ei, de gezeefde bloem en de fijngemalen komijnzaadjes erdoor roeren. Op smaak brengen met peper en zout. Met natte handen gelijkmatige balletjes vormen, iets plat slaan en gedurende 1 uur in de koelkast plaatsen om op te stijven.

3

Olie in een koekenpan met antiaanbaklaag verhitten en de balletjes om en om lichtbruin bakken. Af en toe omkeren.

4

Twee eetlepels olie in een wok verhitten en de plakjes kalkoenfilet kort roerbakken. De bouillon erdoor roeren en nog zeer kort op de laagste hittebron verwarmen. Na het verwarmen iets laten afkoelen. Met de cajun kruiden bestrooien en de warme plakjes kalkoenfilet over de courgette- en kikkererwtenkoekjes verdelen. Over voorverwarmde borden verdelen.

5

Serveren met Beyerd Hefe Weisse. Dit frisse tarwebier van 5,5 vol% komt goed tot zijn recht bij de licht kruidige smaak van de kalkoenfilet en de volle smaak van de koekjes met de subtiele toets van de komijnzaadjes. De kalkoenfilet kan worden vervangen door kipdijenfilet.

Ingrediënten

 1 kleine courgette
 200 g kikkererwten, gekookt, uit pot of blik
 1 ei
 250 g kalkoenfilet, in dunne plakjes
 2 theelepel cajun kruiden (voor gevogelte)
 1 theelepel fijngemalen komijnzaadjes
 2 eetlepel bloem
 20 cl gevogelte- of groentebouillon
 olie om te bakken
 peper uit de molen en zout naar smaak

Aanwijzingen

1

De kikkererwten in lauwwarm water wellen, zodat het velletje losraakt. De velletjes vervolgens eruit halen.

2

Zoveel mogelijk het witte vruchtvlees uit de courgette snijden en grof raspen. In een schaal de kikkererwten met een vork fijnmaken en de geraspte courgette, het ei, de gezeefde bloem en de fijngemalen komijnzaadjes erdoor roeren. Op smaak brengen met peper en zout. Met natte handen gelijkmatige balletjes vormen, iets plat slaan en gedurende 1 uur in de koelkast plaatsen om op te stijven.

3

Olie in een koekenpan met antiaanbaklaag verhitten en de balletjes om en om lichtbruin bakken. Af en toe omkeren.

4

Twee eetlepels olie in een wok verhitten en de plakjes kalkoenfilet kort roerbakken. De bouillon erdoor roeren en nog zeer kort op de laagste hittebron verwarmen. Na het verwarmen iets laten afkoelen. Met de cajun kruiden bestrooien en de warme plakjes kalkoenfilet over de courgette- en kikkererwtenkoekjes verdelen. Over voorverwarmde borden verdelen.

5

Serveren met Beyerd Hefe Weisse. Dit frisse tarwebier van 5,5 vol% komt goed tot zijn recht bij de licht kruidige smaak van de kalkoenfilet en de volle smaak van de koekjes met de subtiele toets van de komijnzaadjes. De kalkoenfilet kan worden vervangen door kipdijenfilet.

Notes

Courgette- en kikkererwtenkoekjes met kalkoenfilet met Beyerd Hefe Weisse