Het bier bij dit recept:
Naam: Diverse bieren mogelijk zie recept
Type: Pilsener
De kikkererwten in lauwwarm water wellen, zodat het velletje losraakt. Zoveel mogelijk het witte vruchtvlees uit de courgette snijden en grof raspen. In een schaal de kikkererwten met een vork fijnmaken en de geraspte courgette, het ei en de fijngemalen komijnzaadjes erdoor roeren. Op smaak brengen met peper en zout.
Met natte handen gelijkmatige balletjes vormen, iets plat slaan en gedurende 1 uur in de koelkast plaatsen om op te stijven.
Drie eetlepels olie in een koekenpan met antiaanbaklaag verhitten en de balletjes om en om lichtbruin bakken. Af en toe omkeren.
Twee eetlepels olie in een wok verhitten en de plakjes kalkoenfilet kort roerbakken. Na het roerbakken iets laten afkoelen, met de cajun kruiden bestrooien en de kalkoenfilet over de courgette- en kikkererwtenkoekjes verdelen.
Aanbevolen bieren: pilsener (niet te zwaar gehopt), witbier, Weissbier, amberkleurig bier tussen 5 en 7 vol%, Saison, Session India Pale Ale (IPA), blond bier tussen 6 en 8 vol%.
De kikkererwten in lauwwarm water wellen, zodat het velletje losraakt. Zoveel mogelijk het witte vruchtvlees uit de courgette snijden en grof raspen. In een schaal de kikkererwten met een vork fijnmaken en de geraspte courgette, het ei en de fijngemalen komijnzaadjes erdoor roeren. Op smaak brengen met peper en zout.
Met natte handen gelijkmatige balletjes vormen, iets plat slaan en gedurende 1 uur in de koelkast plaatsen om op te stijven.
Drie eetlepels olie in een koekenpan met antiaanbaklaag verhitten en de balletjes om en om lichtbruin bakken. Af en toe omkeren.
Twee eetlepels olie in een wok verhitten en de plakjes kalkoenfilet kort roerbakken. Na het roerbakken iets laten afkoelen, met de cajun kruiden bestrooien en de kalkoenfilet over de courgette- en kikkererwtenkoekjes verdelen.
Aanbevolen bieren: pilsener (niet te zwaar gehopt), witbier, Weissbier, amberkleurig bier tussen 5 en 7 vol%, Saison, Session India Pale Ale (IPA), blond bier tussen 6 en 8 vol%.