Chorizo, witte bonen en courgette

Categorie
Opbrengsten1 portie
 250 g witte bonen, gekookt, uit pot of blik
 150 g licht pikante chorizo, plakjes
 1 kleine courgette, wit zoveel mogelijk verwijderd, plakjes
 2 sjalotjes, geschild, stukjes
 4 theelepels vadouvan (specerijenmelange)
 20 cl groente- of gevogeltebouillon
 6 eetlepels olijf- of zonnebloemolie
 peper uit de molen en zout naar smaak
1

Bereidingswijze:
In een wok of braadpan de olie verhitten en de stukjes sjalot kort roerbakken. Witte bonen en bouillon erdoor roeren en ruim 20 minuten op de laagste hittebron verwarmen. Vijf minuten voor het einde van het verwarmen de vadouvan erdoor roeren. Op smaak brengen met peper en zout. Vadouvan is een geurige Indiase-Franse specerijenmelange, verkrijgbaar bij mediterrane, oosterse voedingswinkels en grote supermarkten. Iets minder scherpe smaak dan de meeste kerriemengsels. De plakjes courgette kort om en om in de olie bakken en op smaak brengen met peper en zout. Naar smaak kunnen de plakjes ook licht geroosterd worden op een grillpan. De plakjes chorizo in een koekenpan zonder vet (anti-aanbaklaag) kort om en om verwarmen. De witte bonen, stoofvocht, plakjes courgette en chorizo over voorverwarmde borden verdelen.

Aanbevolen bieren:
Pils, witbier, Weizen, blond bier tussen 5 en 8 vol%, Saison, Session India Pale Ale tussen 3 en 5 vol%, New England India Pale Ale (NEIPA) tussen 5 en 8 vol%. Naar smaak kan ook worden gekozen voor een lichtzoet donker bier, bijvoorbeeld Dubbel tussen 6 en 8 vol%. De frisse en vaak fruitige smaak van deze bieren past goed bij de smeuïge smaak van de witte bonen in combinatie met de smaak van de specerijenmelange vadouvan en de licht pikante toets van de chorizo.

Ingrediënten

 250 g witte bonen, gekookt, uit pot of blik
 150 g licht pikante chorizo, plakjes
 1 kleine courgette, wit zoveel mogelijk verwijderd, plakjes
 2 sjalotjes, geschild, stukjes
 4 theelepels vadouvan (specerijenmelange)
 20 cl groente- of gevogeltebouillon
 6 eetlepels olijf- of zonnebloemolie
 peper uit de molen en zout naar smaak

Aanwijzingen

1

Bereidingswijze:
In een wok of braadpan de olie verhitten en de stukjes sjalot kort roerbakken. Witte bonen en bouillon erdoor roeren en ruim 20 minuten op de laagste hittebron verwarmen. Vijf minuten voor het einde van het verwarmen de vadouvan erdoor roeren. Op smaak brengen met peper en zout. Vadouvan is een geurige Indiase-Franse specerijenmelange, verkrijgbaar bij mediterrane, oosterse voedingswinkels en grote supermarkten. Iets minder scherpe smaak dan de meeste kerriemengsels. De plakjes courgette kort om en om in de olie bakken en op smaak brengen met peper en zout. Naar smaak kunnen de plakjes ook licht geroosterd worden op een grillpan. De plakjes chorizo in een koekenpan zonder vet (anti-aanbaklaag) kort om en om verwarmen. De witte bonen, stoofvocht, plakjes courgette en chorizo over voorverwarmde borden verdelen.

Aanbevolen bieren:
Pils, witbier, Weizen, blond bier tussen 5 en 8 vol%, Saison, Session India Pale Ale tussen 3 en 5 vol%, New England India Pale Ale (NEIPA) tussen 5 en 8 vol%. Naar smaak kan ook worden gekozen voor een lichtzoet donker bier, bijvoorbeeld Dubbel tussen 6 en 8 vol%. De frisse en vaak fruitige smaak van deze bieren past goed bij de smeuïge smaak van de witte bonen in combinatie met de smaak van de specerijenmelange vadouvan en de licht pikante toets van de chorizo.

Notes

Chorizo, witte bonen en courgette