Bereidingswijze:
Vooral de onderkant van de lente-ui gebruiken en deze halveren. Drie eetlepels olie in een wok of koekenpan verhitten en de bonen samen met de geperste knoflook verwarmen. Cannellinibonen zijn zachter van smaak dan de meeste witte bonen en het velletje is niet zo hard. De bouillon toevoegen en op de laagste hittebron 15 minuten verwarmen. De lente-ui tegen het einde van het verwarmen toevoegen, op smaak brengen met wat zout en in de wok of koekenpan iets laten afkoelen. Over borden verdelen en met de reepjes ham en flinterdun gesneden peper garneren.
Aanbevolen bieren:
Pils, witbier, Weizen, blond bier tussen 5 en 8 vol%, Saison, amberkleurig bier (bijvoorbeeld: Speciale Belge), Saison, Session India Pale Ale tussen 3 en 5 vol%, New England India Pale Ale (NEIPA) tussen 5 en 8 vol%. De frisse en vaak fruitige smaak van deze bieren past goed bij de (licht) pikante smaak van de smeuïge bonen in combinatie met het lichte zoetje van de lente-ui en de licht gerookte smaak van de ham.
Bereidingswijze:
Vooral de onderkant van de lente-ui gebruiken en deze halveren. Drie eetlepels olie in een wok of koekenpan verhitten en de bonen samen met de geperste knoflook verwarmen. Cannellinibonen zijn zachter van smaak dan de meeste witte bonen en het velletje is niet zo hard. De bouillon toevoegen en op de laagste hittebron 15 minuten verwarmen. De lente-ui tegen het einde van het verwarmen toevoegen, op smaak brengen met wat zout en in de wok of koekenpan iets laten afkoelen. Over borden verdelen en met de reepjes ham en flinterdun gesneden peper garneren.
Aanbevolen bieren:
Pils, witbier, Weizen, blond bier tussen 5 en 8 vol%, Saison, amberkleurig bier (bijvoorbeeld: Speciale Belge), Saison, Session India Pale Ale tussen 3 en 5 vol%, New England India Pale Ale (NEIPA) tussen 5 en 8 vol%. De frisse en vaak fruitige smaak van deze bieren past goed bij de (licht) pikante smaak van de smeuïge bonen in combinatie met het lichte zoetje van de lente-ui en de licht gerookte smaak van de ham.