De gedroogde en vlezige vijgen in kleine stukjes snijden. In een mengkom doen en in het bier gedurende 2 uur wellen.
Na het wellen droog deppen en samen met de blokjes ui in 2 eetlepels olie kort roerbakken en vervolgens de bouillon erdoor roeren.
Het restant van het bier toevoegen. Hittebron op de laagste stand zetten en gedurende 25 tot 30 minuten stoven. Na het stoven niet al te fijn pureren, op smaak brengen met peper en zout en warm houden.
De punten Camembert met de gezeefde bloem bestuiven, vervolgens door het ei en het broodkruim of paneermeel halen. In de op 180 graden Celsius verhitte frituurolie om en om frituren tot beide kanten lichtbruin van kleur zijn geworden.
Zo warm mogelijk met de vijgen- en uiencompote serveren, vergezeld van een licht gekoeld glas Westmalle Trappist Dubbel. Het lichte zoetje van dit bier komt goed tot z’n recht met het zoetje van de compote in combinatie met de licht gefrituurde kaas.
De gedroogde en vlezige vijgen in kleine stukjes snijden. In een mengkom doen en in het bier gedurende 2 uur wellen.
Na het wellen droog deppen en samen met de blokjes ui in 2 eetlepels olie kort roerbakken en vervolgens de bouillon erdoor roeren.
Het restant van het bier toevoegen. Hittebron op de laagste stand zetten en gedurende 25 tot 30 minuten stoven. Na het stoven niet al te fijn pureren, op smaak brengen met peper en zout en warm houden.
De punten Camembert met de gezeefde bloem bestuiven, vervolgens door het ei en het broodkruim of paneermeel halen. In de op 180 graden Celsius verhitte frituurolie om en om frituren tot beide kanten lichtbruin van kleur zijn geworden.
Zo warm mogelijk met de vijgen- en uiencompote serveren, vergezeld van een licht gekoeld glas Westmalle Trappist Dubbel. Het lichte zoetje van dit bier komt goed tot z’n recht met het zoetje van de compote in combinatie met de licht gefrituurde kaas.