Cake met kokos en banaan

Categorie
Opbrengsten1 portie
 4 grote plakken (roomboter)cake of 8 kleine plakken
 2 grote rijpe of half rijpe bananen (of bakbananen), geschild, plakjes
 8 eetlepels geraspte kokos
 2 eetlepels lichtbruine (basterd)suiker
 zonnebloemolie
1

Bereidingswijze:
Olie in een koekenpan (bijvoorbeeld: anti-aanbaklaag) verhitten en de plakjes banaan zeer kort om en om bakken. Na het bakken de suiker over de plakjes verdelen. De plakken cake lichtjes door de geraspte kokos wentelen en gelijkmatig met de plakjes banaan beleggen.

Aanbevolen bieren:
Honingbier, donker bier (licht van alcohol) 5 tot 8 vol%, bijvoorbeeld Dubbel, Porter, Donker bier (zwaar, vanaf 8 vol%), bijvoorbeeld Quadrupel, proefglaasje van 10 of 15 cl of glas. De lichtzoete tot zoete smaak van deze volmondige bieren past goed bij de zoete toets van de cake in combinatie met het zoetje van de banaan en de zachte, smeuïge smaak van de geraspte kokos.

Ingrediënten

 4 grote plakken (roomboter)cake of 8 kleine plakken
 2 grote rijpe of half rijpe bananen (of bakbananen), geschild, plakjes
 8 eetlepels geraspte kokos
 2 eetlepels lichtbruine (basterd)suiker
 zonnebloemolie

Aanwijzingen

1

Bereidingswijze:
Olie in een koekenpan (bijvoorbeeld: anti-aanbaklaag) verhitten en de plakjes banaan zeer kort om en om bakken. Na het bakken de suiker over de plakjes verdelen. De plakken cake lichtjes door de geraspte kokos wentelen en gelijkmatig met de plakjes banaan beleggen.

Aanbevolen bieren:
Honingbier, donker bier (licht van alcohol) 5 tot 8 vol%, bijvoorbeeld Dubbel, Porter, Donker bier (zwaar, vanaf 8 vol%), bijvoorbeeld Quadrupel, proefglaasje van 10 of 15 cl of glas. De lichtzoete tot zoete smaak van deze volmondige bieren past goed bij de zoete toets van de cake in combinatie met het zoetje van de banaan en de zachte, smeuïge smaak van de geraspte kokos.

Cake met kokos en banaan