Caesarsalade en Hop Met De Gijt

Categorie
Opbrengsten1 portie
 4 bladeren Romeinse bindsla
 4 eieren gekookt, net niet hard
 16 gestrekte ansjovisjes uit blik of pot (of 16 om een kappertje gerolde ansjovisjes)
 kerstomaatjes (in de oven gedroogd)
 handje tuinkruiden, zoals bieslook, dille, dragon en/of peterselie
 dressing van 4 eetlepels olijfolie, 2 eetlepels citroensap, 4 eetlepels Hop Met De Gijt, 1 geperst teentje knoflook, 2 eetlepels mayonaise en peper en zout
 1 eetlepel Provençaalse kruiden
 2 eetlepels geraspte Parmezaanse kaas
 1 flesje Hop Met De Gijt van Brouwerij De Natte Gijt
 peper uit de molen en zout naar smaak
1

Droog de kerstomaatjes door ze in tweeën te snijden, op een vel bakpapier op een bakplaat te leggen met de snijkant naar boven en te kruiden met olijfolie, citroensap, zout en peper. Provençaalse kruiden en geraspte Parmezaanse kaas tegen het einde van de baktijd over de tomaatjes strooien.

2

Zet de bakplaat 60 minuten in een voorverwarmde oven van 90 graden Celsius. De tomaatjes hoeven niet helemaal droog te worden. Laat afkoelen.

3

Was en droog de slabladeren zonder ze te beschadigen. Snij de eieren in plakjes; snij ze net niet helemaal door, zodat de partjes bij elkaar blijven. Maak een mooie compositie op de bladeren van ei, tomaatjes, ansjovisjes en sprenkel de dressing in druppels erover. Strooi de gehakte kruiden erover.

4

Drink hierbij een gekoeld glas Hop Met De Gijt van Brouwerij De Natte Gijt.

Ingrediënten

 4 bladeren Romeinse bindsla
 4 eieren gekookt, net niet hard
 16 gestrekte ansjovisjes uit blik of pot (of 16 om een kappertje gerolde ansjovisjes)
 kerstomaatjes (in de oven gedroogd)
 handje tuinkruiden, zoals bieslook, dille, dragon en/of peterselie
 dressing van 4 eetlepels olijfolie, 2 eetlepels citroensap, 4 eetlepels Hop Met De Gijt, 1 geperst teentje knoflook, 2 eetlepels mayonaise en peper en zout
 1 eetlepel Provençaalse kruiden
 2 eetlepels geraspte Parmezaanse kaas
 1 flesje Hop Met De Gijt van Brouwerij De Natte Gijt
 peper uit de molen en zout naar smaak

Aanwijzingen

1

Droog de kerstomaatjes door ze in tweeën te snijden, op een vel bakpapier op een bakplaat te leggen met de snijkant naar boven en te kruiden met olijfolie, citroensap, zout en peper. Provençaalse kruiden en geraspte Parmezaanse kaas tegen het einde van de baktijd over de tomaatjes strooien.

2

Zet de bakplaat 60 minuten in een voorverwarmde oven van 90 graden Celsius. De tomaatjes hoeven niet helemaal droog te worden. Laat afkoelen.

3

Was en droog de slabladeren zonder ze te beschadigen. Snij de eieren in plakjes; snij ze net niet helemaal door, zodat de partjes bij elkaar blijven. Maak een mooie compositie op de bladeren van ei, tomaatjes, ansjovisjes en sprenkel de dressing in druppels erover. Strooi de gehakte kruiden erover.

4

Drink hierbij een gekoeld glas Hop Met De Gijt van Brouwerij De Natte Gijt.

Caesarsalade en Hop Met De Gijt