Bereidingswijze:
De stukjes dadel gedurende 1 uur in het bier weken. De oven op 180 graden Celsius voorverwarmen. De chocolade in een pannetje boven heet water laten smelten en vervolgens laten afkoelen. In een mengkom de boter en suiker met de mixer kloppen en de eieren al kloppende één voor één erdoor roeren. De chocolade en de gezeefde bloem erdoor roeren. Vervolgens de chocolade, verkruimelde walnoten, de geweekte dadels en de eventuele rest van het bier. Een bakblik van 25 x 25 cm of andere vorm lichtjes met roomboter bestrijken. Het beslag erover verdelen en in het midden van de voorverwarmde oven plaatsen. Gedurende 35 tot 40 minuten bakken en erop toezien dat de bovenkant niet te donker wordt. Eventueel afdekken met aluminiumfolie. Uit de oven halen, laten afkoelen, in plakken snijden en over bordjes verdelen. Met walnoten garneren. Aanbevolen bieren: donker bier, zwaar. Bijvoorbeeld Rochefort 10 of andere donkere trappistenbieren met ongeveer hetzelfde alcoholpercentage. Porter tussen 8 en 10 vol%. of Russian Imperial Stout of quadrupel.
Bereidingswijze:
De stukjes dadel gedurende 1 uur in het bier weken. De oven op 180 graden Celsius voorverwarmen. De chocolade in een pannetje boven heet water laten smelten en vervolgens laten afkoelen. In een mengkom de boter en suiker met de mixer kloppen en de eieren al kloppende één voor één erdoor roeren. De chocolade en de gezeefde bloem erdoor roeren. Vervolgens de chocolade, verkruimelde walnoten, de geweekte dadels en de eventuele rest van het bier. Een bakblik van 25 x 25 cm of andere vorm lichtjes met roomboter bestrijken. Het beslag erover verdelen en in het midden van de voorverwarmde oven plaatsen. Gedurende 35 tot 40 minuten bakken en erop toezien dat de bovenkant niet te donker wordt. Eventueel afdekken met aluminiumfolie. Uit de oven halen, laten afkoelen, in plakken snijden en over bordjes verdelen. Met walnoten garneren. Aanbevolen bieren: donker bier, zwaar. Bijvoorbeeld Rochefort 10 of andere donkere trappistenbieren met ongeveer hetzelfde alcoholpercentage. Porter tussen 8 en 10 vol%. of Russian Imperial Stout of quadrupel.