Broccoliroosjes met blauwaderkaas

Categorie
Opbrengsten1 portie
 12 gave broccoliroosjes
 3 eetlepels halfvolle melk
 3 eetlepels roomkaas
 3 eetlepels blauwaderkaas, bijvoorbeeld Gorgonzola, Bleu d’Auvergne, Stilton
 peper uit de molen en zout naar smaak
1

De broccoliroosjes in een stoommandje boven kokend water beetgaar stomen en af laten koelen.

2

In een koekenpan op een niet te hoge hittebron, de melk verwarmen en de roomkaas al roerende voorzichtig laten smelten. Vervolgens de blauwaderkaas erdoor roeren. Op smaak brengen met peper en zout en over de broccoliroosjes verdelen. aanbevolen bieren: witbier, Weissbier, amber (Spéciale Belge), blond bier tussen 6 en 8 vol%

Ingrediënten

 12 gave broccoliroosjes
 3 eetlepels halfvolle melk
 3 eetlepels roomkaas
 3 eetlepels blauwaderkaas, bijvoorbeeld Gorgonzola, Bleu d’Auvergne, Stilton
 peper uit de molen en zout naar smaak

Aanwijzingen

1

De broccoliroosjes in een stoommandje boven kokend water beetgaar stomen en af laten koelen.

2

In een koekenpan op een niet te hoge hittebron, de melk verwarmen en de roomkaas al roerende voorzichtig laten smelten. Vervolgens de blauwaderkaas erdoor roeren. Op smaak brengen met peper en zout en over de broccoliroosjes verdelen. aanbevolen bieren: witbier, Weissbier, amber (Spéciale Belge), blond bier tussen 6 en 8 vol%

Notes

Broccoliroosjes met blauwaderkaas