Broccoli met gele linzenpuree

Categorie
Opbrengsten1 portie
 250 g broccoli roosjes
 175 g gele linzen of gele spliterwten
 1 bleekselderijstengel, zonder draadjes, in stukjes
 2 theelepel grove, pikante rode paprikapoeder
 2 teentjes knoflook, uit de knijper
 peper uit de molen en zout naar smaak
1

De gele linzen of gele spliterwten met water afspoelen en in een vergiet uit laten lekken. Water aan de kook brengen, de linzen toevoegen en vervolgens de hittebron op de laagste stand zetten. Ervoor zorgen dat de linzen goed onder het water staan. Gedurende 90 minuten of iets korter met de deksel op de pan laten pruttelen.

2

Halverwege de stukjes bleekselderij en de geperste knoflook toevoegen en verder stoven. Het stoofvocht iets inkoken, grove pikante rode paprikapoeder toevoegen en laten afkoelen. Met de staafmixer pureren en warm houden.

3

De broccoli roosjes in een stoommandje boven heet water beetgaar stomen en iets laten afkoelen. De puree over de broccoli roosjes verdelen.

4

Aanbevolen bieren: pils (niet te zwaar gehopt), witbier, Weizen, blond bier tussen 5 en 7 vol%, Saison, Session India Pale Ale tussen 3 en 5 vol%.

Ingrediënten

 250 g broccoli roosjes
 175 g gele linzen of gele spliterwten
 1 bleekselderijstengel, zonder draadjes, in stukjes
 2 theelepel grove, pikante rode paprikapoeder
 2 teentjes knoflook, uit de knijper
 peper uit de molen en zout naar smaak

Aanwijzingen

1

De gele linzen of gele spliterwten met water afspoelen en in een vergiet uit laten lekken. Water aan de kook brengen, de linzen toevoegen en vervolgens de hittebron op de laagste stand zetten. Ervoor zorgen dat de linzen goed onder het water staan. Gedurende 90 minuten of iets korter met de deksel op de pan laten pruttelen.

2

Halverwege de stukjes bleekselderij en de geperste knoflook toevoegen en verder stoven. Het stoofvocht iets inkoken, grove pikante rode paprikapoeder toevoegen en laten afkoelen. Met de staafmixer pureren en warm houden.

3

De broccoli roosjes in een stoommandje boven heet water beetgaar stomen en iets laten afkoelen. De puree over de broccoli roosjes verdelen.

4

Aanbevolen bieren: pils (niet te zwaar gehopt), witbier, Weizen, blond bier tussen 5 en 7 vol%, Saison, Session India Pale Ale tussen 3 en 5 vol%.

Broccoli met gele linzenpuree