Het bier bij dit recept:
Naam: Diverse bieren mogelijk zie recept
Type: Pilsener
De gele linzen of gele spliterwten met water afspoelen en in een vergiet uit laten lekken. Water aan de kook brengen, de linzen toevoegen en vervolgens de hittebron op de laagste stand zetten. Ervoor zorgen dat de linzen goed onder het water staan. Gedurende 90 minuten of iets korter met de deksel op de pan laten pruttelen.
Halverwege de stukjes bleekselderij en de geperste knoflook toevoegen en verder stoven. Het stoofvocht iets inkoken, grove pikante rode paprikapoeder toevoegen en laten afkoelen. Met de staafmixer pureren en warm houden.
De broccoli roosjes in een stoommandje boven heet water beetgaar stomen en iets laten afkoelen. De puree over de broccoli roosjes verdelen.
Aanbevolen bieren: pils (niet te zwaar gehopt), witbier, Weizen, blond bier tussen 5 en 7 vol%, Saison, Session India Pale Ale tussen 3 en 5 vol%.
De gele linzen of gele spliterwten met water afspoelen en in een vergiet uit laten lekken. Water aan de kook brengen, de linzen toevoegen en vervolgens de hittebron op de laagste stand zetten. Ervoor zorgen dat de linzen goed onder het water staan. Gedurende 90 minuten of iets korter met de deksel op de pan laten pruttelen.
Halverwege de stukjes bleekselderij en de geperste knoflook toevoegen en verder stoven. Het stoofvocht iets inkoken, grove pikante rode paprikapoeder toevoegen en laten afkoelen. Met de staafmixer pureren en warm houden.
De broccoli roosjes in een stoommandje boven heet water beetgaar stomen en iets laten afkoelen. De puree over de broccoli roosjes verdelen.
Aanbevolen bieren: pils (niet te zwaar gehopt), witbier, Weizen, blond bier tussen 5 en 7 vol%, Saison, Session India Pale Ale tussen 3 en 5 vol%.