Broccoli met champignons en kaassaus

Categorie
Opbrengsten1 portie
 200 g broccoliroosjes
 100 g champignons
 100 g belegen kaas, in stukjes
 4 eetlepels crème fraïche
 2 eetlepels olijf- of zonnebloemolie
 10 cl gevogelte- of groentenbouillon
 2 theelepels roze peperkorrels
 2 eetlepels gegrilde rode paprika, in dunne reepjes
 peper uit de molen en zout naar smaak
1

Broccoliroosjes afspoelen, in een vergiet laten uitlekken en in een stoommandje beetgaar stomen. Uit de pan halen en laten afkoelen.

2

De harde onderkant van de champignons afsnijden, halveren, in een stoommandje boven heet water beetgaar stomen en laten afkoelen.

3

Bouillon in een pannetje verwarmen, crème fraîche en stukjes belegen kaas al roerende laten smelten. Op smaak brengen met peper en zout.

4

Broccoliroosjes en kastanjechampignons op voorverwarmde borden rangschikken en de kaassaus erover verdelen. Met dunne reepjes gegrilde rode paprika en roze peperkorrels garneren. Met stokbrood of ciabatta serveren.

5

Aanbevolen bieren: pilsener (niet te zwaar gehopt), witbier, Weissbier, amberkleurig bier tussen 5 en 7 vol%, Saison, blond bier tussen 5 en 7 vol%

Ingrediënten

 200 g broccoliroosjes
 100 g champignons
 100 g belegen kaas, in stukjes
 4 eetlepels crème fraïche
 2 eetlepels olijf- of zonnebloemolie
 10 cl gevogelte- of groentenbouillon
 2 theelepels roze peperkorrels
 2 eetlepels gegrilde rode paprika, in dunne reepjes
 peper uit de molen en zout naar smaak

Aanwijzingen

1

Broccoliroosjes afspoelen, in een vergiet laten uitlekken en in een stoommandje beetgaar stomen. Uit de pan halen en laten afkoelen.

2

De harde onderkant van de champignons afsnijden, halveren, in een stoommandje boven heet water beetgaar stomen en laten afkoelen.

3

Bouillon in een pannetje verwarmen, crème fraîche en stukjes belegen kaas al roerende laten smelten. Op smaak brengen met peper en zout.

4

Broccoliroosjes en kastanjechampignons op voorverwarmde borden rangschikken en de kaassaus erover verdelen. Met dunne reepjes gegrilde rode paprika en roze peperkorrels garneren. Met stokbrood of ciabatta serveren.

5

Aanbevolen bieren: pilsener (niet te zwaar gehopt), witbier, Weissbier, amberkleurig bier tussen 5 en 7 vol%, Saison, blond bier tussen 5 en 7 vol%

Notes

Broccoli met champignons en kaassaus