Bereidingswijze:
In een mengkom de geraspte knolselderij met de mierikswortel en mayonaise mengen. Op smaak brengen met peper en zout en ruim 1 uur in de koelkast plaatsen om iets op te stijven. Over bordjes of schaaltjes verdelen en met de dunne plakjes brado, dit is koud gerookte haring, lente-ui en kleine kappertjes garneren. Naar smaak licht geroosterde repen volkorenbrood of ciabatta erbij serveren.
Aanbevolen bieren:
Pils, witbier, Weizen, blond bier tussen 5 en 8 vol%, Saison, Session India Pale Ale tussen 3 en 5 vol%, New England India Pale Ale (NEIPA) tussen 5 en 8 vol%. De frisse en vaak fruitige smaak van deze bieren past goed bij de gerookte smaak van de koud gerookte haring, in combinatie met de frisse toets van de knolselderij en de pittige smaak van de mierikswortel. Ook in combinatie met de licht geroosterde smaak van het brood.
Bereidingswijze:
In een mengkom de geraspte knolselderij met de mierikswortel en mayonaise mengen. Op smaak brengen met peper en zout en ruim 1 uur in de koelkast plaatsen om iets op te stijven. Over bordjes of schaaltjes verdelen en met de dunne plakjes brado, dit is koud gerookte haring, lente-ui en kleine kappertjes garneren. Naar smaak licht geroosterde repen volkorenbrood of ciabatta erbij serveren.
Aanbevolen bieren:
Pils, witbier, Weizen, blond bier tussen 5 en 8 vol%, Saison, Session India Pale Ale tussen 3 en 5 vol%, New England India Pale Ale (NEIPA) tussen 5 en 8 vol%. De frisse en vaak fruitige smaak van deze bieren past goed bij de gerookte smaak van de koud gerookte haring, in combinatie met de frisse toets van de knolselderij en de pittige smaak van de mierikswortel. Ook in combinatie met de licht geroosterde smaak van het brood.