Bereidingswijze:
De peer schillen, klokhuis verwijderen en in gelijkmatige blokjes snijden. Een mengsel van boter en zonnebloemolie in een koekenpan (anti-aanbaklaag) verhitten en de blokjes peer kort roerbakken. De basterdsuiker en dunne reepjes verse gember erdoor roeren. Met de deksel op de pan 5 minuten op de laagste hittebron verwarmen. De pan af en toe schudden. De boterkoek in vierkantjes of rondjes snijden en met het mengsel van peer, gember en wat stoofvocht beleggen.
Aanbevolen bieren:
Donker bier (licht) tussen 5 en 8 vol%, bijvoorbeeld Dubbel, Porter tussen 5 en 8 vol%, Quadrupel of Barley wine tussen 8 en 10 vol% (bijvoorbeeld proefglaasje van 10 of 15 cl). De vaak aangename lichtzoete tot zoete smaak van deze bieren past goed bij het zoetje van de boterkoek in combinatie met de zoete smaak van peer en gember, waarbij de verse gember voor een licht pikante toets zorgt.
Bereidingswijze:
De peer schillen, klokhuis verwijderen en in gelijkmatige blokjes snijden. Een mengsel van boter en zonnebloemolie in een koekenpan (anti-aanbaklaag) verhitten en de blokjes peer kort roerbakken. De basterdsuiker en dunne reepjes verse gember erdoor roeren. Met de deksel op de pan 5 minuten op de laagste hittebron verwarmen. De pan af en toe schudden. De boterkoek in vierkantjes of rondjes snijden en met het mengsel van peer, gember en wat stoofvocht beleggen.
Aanbevolen bieren:
Donker bier (licht) tussen 5 en 8 vol%, bijvoorbeeld Dubbel, Porter tussen 5 en 8 vol%, Quadrupel of Barley wine tussen 8 en 10 vol% (bijvoorbeeld proefglaasje van 10 of 15 cl). De vaak aangename lichtzoete tot zoete smaak van deze bieren past goed bij het zoetje van de boterkoek in combinatie met de zoete smaak van peer en gember, waarbij de verse gember voor een licht pikante toets zorgt.