Afdrukopties:

Bombe van kwark en witte chocola (4 personen)

Opbrengsten1 portie

 20 g eidooier
 2 eigeel
 30 g suiker
 150 g witte chocolade
 35 cl melk
 2 blaadjes gelatine
 200 cl room
 200 cl kwark
 8 siliconenbollen
1

Bereiding

Week de gelatine in koud water. Smelt de witte chocolade au bain-marie. Meng het hele ei met de dooiers en de suiker en verwarm al kloppend au bain-marie tot 80 graden. Haal van het vuur en klop door tot het weer is afgekoeld. Klop de (ongezoete) room lobbig en meng deze direct daarna met de kwark. Verwarm de melk en voeg de geweekte gelatine toe. Roer tot alles is opgenomen in de melk. Meng alles met elkaar tot een egale massa.
Vul de siliconenbollen (doorsnede circa 7 cm) met de massa. Zet in de koelkast tot het iets gaat verstijven. Plaats het daarna op een bord de twee bombe en selecteer vers fruit naar keuze bij de bombe, meloen, ananas, mango of peer.

Wat is er lekkerder bij dit nagerecht dan een Chocolate Quadrupel (in een klein proefglaasje) van Barista, van Kasteel Brouwerij Vanhonsebrouck.