Bereidingswijze:
De oven op 180 graden Celsius voorverwarmen. Een kapje afsnijden van de bol courgettes, zoveel mogelijk uithollen en de zaadjes verwijderen. Het overgebleven vruchtvlees in piepkleine stukjes snijden. De courgettes vervolgens zo kort mogelijk in een stoommandje boven heet water beetgaar stomen. In een wok of koekenpan drie eetlepels olie verhitten en de stukjes shiitake en sjalot kort roerbakken. De bouillon toevoegen en op de laagste hittebron 10 minuten verwarmen. Tegen het einde van het verwarmen het overgebleven vruchtvlees, sambal badjak, sojasaus en geperste knoflook erdoor roeren. De rijst roerend toevoegen en over de uitgeholde bol-courgettes verdelen. Kort in een voorverwarmde oven plaatsen en vervolgens over voorverwarmde borden verdelen.
Aanbevolen bieren:
Pils, witbier, Weizen, blond bier tussen 5 en 8 vol%, Saison, amberkleurig bier tussen 5 en 8 vol%, Session India Pale Ale tussen 3 en 5 vol%, New England India Pale Ale. De frisse en vaak fruitige smaak van deze bieren past goed bij de licht pikante smaak van de shiitake in combinatie met de licht zoute toets van de sojasaus en de zachte smaak van de courgette.
Bereidingswijze:
De oven op 180 graden Celsius voorverwarmen. Een kapje afsnijden van de bol courgettes, zoveel mogelijk uithollen en de zaadjes verwijderen. Het overgebleven vruchtvlees in piepkleine stukjes snijden. De courgettes vervolgens zo kort mogelijk in een stoommandje boven heet water beetgaar stomen. In een wok of koekenpan drie eetlepels olie verhitten en de stukjes shiitake en sjalot kort roerbakken. De bouillon toevoegen en op de laagste hittebron 10 minuten verwarmen. Tegen het einde van het verwarmen het overgebleven vruchtvlees, sambal badjak, sojasaus en geperste knoflook erdoor roeren. De rijst roerend toevoegen en over de uitgeholde bol-courgettes verdelen. Kort in een voorverwarmde oven plaatsen en vervolgens over voorverwarmde borden verdelen.
Aanbevolen bieren:
Pils, witbier, Weizen, blond bier tussen 5 en 8 vol%, Saison, amberkleurig bier tussen 5 en 8 vol%, Session India Pale Ale tussen 3 en 5 vol%, New England India Pale Ale. De frisse en vaak fruitige smaak van deze bieren past goed bij de licht pikante smaak van de shiitake in combinatie met de licht zoute toets van de sojasaus en de zachte smaak van de courgette.