Boekweitnoedels met spitskool en Twels Bokbier van Us Heit

Opbrengsten1 portie
 300 g gedroogde boekweitnoedels
 300 g spitskool in kleine stukje gesneden
 300 g vastkokende aardappelen in blokjes
 200 g belegen kaas in blokjes
 60 g boter
 80 g parmezaanse kaas, geraspt
 2 tenen knoflook in dunne plakjes
 peper en zout naar smaak
1

Kook de boekweitnoedels volgens aanwijzigen op de verpakking. Kook de aardappelen en de spitskool in ongeveer 12 minuten gaar. Meng deze ingrediënten in een ovenschaal met de blokjes kaas en de helft van de boter en wat peper en zout door elkaar. Strooi de parmezaanse kaas erover.

2

Bak het gerecht ongeveer 25 minuten in een op 180 graden Celsius voorverwarmde oven. Verwarm de rest van de boter met de plakjes knoflook tot de boter schuimt. Giet over de schotel, kruid desgewenst nog met wat peper en zout en serveer samen met een licht gekoeld glas Twels Bokbier van Us Heit.

Ingrediënten

 300 g gedroogde boekweitnoedels
 300 g spitskool in kleine stukje gesneden
 300 g vastkokende aardappelen in blokjes
 200 g belegen kaas in blokjes
 60 g boter
 80 g parmezaanse kaas, geraspt
 2 tenen knoflook in dunne plakjes
 peper en zout naar smaak

Aanwijzingen

1

Kook de boekweitnoedels volgens aanwijzigen op de verpakking. Kook de aardappelen en de spitskool in ongeveer 12 minuten gaar. Meng deze ingrediënten in een ovenschaal met de blokjes kaas en de helft van de boter en wat peper en zout door elkaar. Strooi de parmezaanse kaas erover.

2

Bak het gerecht ongeveer 25 minuten in een op 180 graden Celsius voorverwarmde oven. Verwarm de rest van de boter met de plakjes knoflook tot de boter schuimt. Giet over de schotel, kruid desgewenst nog met wat peper en zout en serveer samen met een licht gekoeld glas Twels Bokbier van Us Heit.

Notes

Boekweitnoedels met spitskool en Twels Bokbier van Us Heit