Afdrukopties:

Bloemkoolroosjes met amandelen, ansjovis, rode paprika en Westmalle Trappist Tripel

Opbrengsten1 portie

 300 g bloemkoolroosjes
 6 ansjovisfilets, op olie
 75 g ontvelde amandelen
 1 teentje knoflook, geschild
 3 tot 4 eetlepels olijfolie, extra vierge
 3 eetlepels reepjes geroosterde rode paprika
 peper uit de molen en zout naar smaak
1

De bloemkoolroosjes in een stoommandje boven heet water beetgaar stomen en laten afkoelen.

2

De ansjovisfilets, amandelen, olijfolie en het teentje knoflook in een mengkom doen en met de staafmixer pureren. Naar smaak peper uit de molen toevoegen.

3

De puree gelijkmatig over de bloemkoolroosjes verdelen en met reepjes geroosterde rode paprika garneren.

4

Een licht gekoeld proefglaasje (15 cl) of glas Westmalle Trappist Tripel erbij serveren. Dit fruitige, volmondige bier van 9,5vol% komt goed tot z’n recht bij de zilte smaak van de ansjovis in combinatie met de smaak van de amandelen en de licht geroosterde smaak van de rode paprika.