Bloemkool- preicrème met bacon en Tripel Lefort

Opbrengsten1 portie
 200 g bloemkoolroosjes
 150 g wit van de prei, dun gesneden
 4 eetlepels gevogelte- of groenten fond
 6 eetlepels crème fraîche
 4 eetlepels belegen kaas, in kleine stukjes
 6 plakjes bacon, in plakjes
 2 eetlepels fijngeknipte verse bieslook
 peper uit de molen en zout naar smaak
1

De bloemkoolroosjes en preiringetjes in een stoommandje boven heet water beetgaar stomen en laten afkoelen.

2

De bacon halveren en in een koekenpan zonder vet om en om (licht) krokant bakken.

3

De gevogeltefond in een sauspannetje verwarmen en de crème fraîche en de belegen kaas erdoor roeren. Goed roeren tot een egale saus is ontstaan.

4

De bloemkoolroosjes en preiringetjes en saus over een vuurvaste schaal verdelen. Kort onder de grill van de oven plaatsen tot de bovenkant egaal lichtbruin is geworden. Over voorverwarmde bordjes verdelen en met de krokante bacon en bieslook garneren.

5

Een licht gekoeld glas Tripel Lefort erbij drinken. Dit fruitige, verfrissende goudblonde bier met een volle smaak en een lichte citrus toets combineert goed met de smaak van de krokant gebakken bacon in combinatie met de romige smaak van de bloemkoolroosjes en prei.

Ingrediënten

 200 g bloemkoolroosjes
 150 g wit van de prei, dun gesneden
 4 eetlepels gevogelte- of groenten fond
 6 eetlepels crème fraîche
 4 eetlepels belegen kaas, in kleine stukjes
 6 plakjes bacon, in plakjes
 2 eetlepels fijngeknipte verse bieslook
 peper uit de molen en zout naar smaak

Aanwijzingen

1

De bloemkoolroosjes en preiringetjes in een stoommandje boven heet water beetgaar stomen en laten afkoelen.

2

De bacon halveren en in een koekenpan zonder vet om en om (licht) krokant bakken.

3

De gevogeltefond in een sauspannetje verwarmen en de crème fraîche en de belegen kaas erdoor roeren. Goed roeren tot een egale saus is ontstaan.

4

De bloemkoolroosjes en preiringetjes en saus over een vuurvaste schaal verdelen. Kort onder de grill van de oven plaatsen tot de bovenkant egaal lichtbruin is geworden. Over voorverwarmde bordjes verdelen en met de krokante bacon en bieslook garneren.

5

Een licht gekoeld glas Tripel Lefort erbij drinken. Dit fruitige, verfrissende goudblonde bier met een volle smaak en een lichte citrus toets combineert goed met de smaak van de krokant gebakken bacon in combinatie met de romige smaak van de bloemkoolroosjes en prei.

Bloemkool- preicrème met bacon en Tripel Lefort