Verwarm de oven op 180 graden.
Knip een stuk van de bladeren af. Hou ong. 8 cm over. Snijd de bloemkolen in kwarten. Blad blijft aan de kool.
Blancheer de bloemkolen 3 minuten in kokend water met zout. Of stoom ze 5 minuten. Laat uitlekken.
Meng de ingrediënten voor de chiliboter met 1 theelepel zout.
Verdeel de bloemkool, uien en chiliboter in een ovenschaal of op een bakplaat met bakpapier. Meng alles voorzichtig. Rooster ze 30 minuten in de voorverwarmde oven en bedruip ze regelmatig tussendoor.
Keer de stukken bloemkool, bedruip ze en rooster nog 30 minuten. De bloemkool moet mooi bruin zijn en de bladeren krokant.
Serveer ze met een een scheutje chiliboter erover en een partje citroen ernaast.
Lekker met stokbrood.
Drink hierbij een gekoeld glas Juice Punch van Brouwerij Frontaal. De frisbittere smaak van Juice Punch combineert goed met de pikant geroosterde bloemkool.
Verwarm de oven op 180 graden.
Knip een stuk van de bladeren af. Hou ong. 8 cm over. Snijd de bloemkolen in kwarten. Blad blijft aan de kool.
Blancheer de bloemkolen 3 minuten in kokend water met zout. Of stoom ze 5 minuten. Laat uitlekken.
Meng de ingrediënten voor de chiliboter met 1 theelepel zout.
Verdeel de bloemkool, uien en chiliboter in een ovenschaal of op een bakplaat met bakpapier. Meng alles voorzichtig. Rooster ze 30 minuten in de voorverwarmde oven en bedruip ze regelmatig tussendoor.
Keer de stukken bloemkool, bedruip ze en rooster nog 30 minuten. De bloemkool moet mooi bruin zijn en de bladeren krokant.
Serveer ze met een een scheutje chiliboter erover en een partje citroen ernaast.
Lekker met stokbrood.
Drink hierbij een gekoeld glas Juice Punch van Brouwerij Frontaal. De frisbittere smaak van Juice Punch combineert goed met de pikant geroosterde bloemkool.