Bloedworst met Sintermerte herfstbok van Stadsbrouwerij De Klep

Opbrengsten1 portie
 4 plakken bloedworst
 2 eetlepels tarwe- of speltbloem
 1 eetlepel roomboter
 1 theelepel zout
 1 appel (goudreinet)
 2 eetlepels appelstroop
 3 eetlepels Sintermerte
 zout en vers gemalen zwarte peper
1

Snijd de bloedworst in plakken van ca 1,5 cm dik en wentel ze door de bloem, gemengd met zout. Bak de plakken in de boter aan beide kanten snel aan. Neem ze uit de pan en houd ze warm.
Boor de appels uit en snijd ze in schijven en bak ze in de zelfde boter en leg ze op de plakken bloedworst.
Verwarm de appelstroop langzaam in een steelpannetje. Schenk er al roerende het bier bij. Zo gauw het bier opgenomen is de pan van het vuur halen en over de appeltjes schenken.
Serveer met frites of aardappelkroketjes. Drink hierbij een koel glas Sintermerte herfstbok van Stadsbrouwerij De Klep. De mooie ronde smaak van het bier, met licht zoete en bittere accenten past goed bij het smaakpalet van het gerecht.

Ingrediënten

 4 plakken bloedworst
 2 eetlepels tarwe- of speltbloem
 1 eetlepel roomboter
 1 theelepel zout
 1 appel (goudreinet)
 2 eetlepels appelstroop
 3 eetlepels Sintermerte
 zout en vers gemalen zwarte peper

Aanwijzingen

1

Snijd de bloedworst in plakken van ca 1,5 cm dik en wentel ze door de bloem, gemengd met zout. Bak de plakken in de boter aan beide kanten snel aan. Neem ze uit de pan en houd ze warm.
Boor de appels uit en snijd ze in schijven en bak ze in de zelfde boter en leg ze op de plakken bloedworst.
Verwarm de appelstroop langzaam in een steelpannetje. Schenk er al roerende het bier bij. Zo gauw het bier opgenomen is de pan van het vuur halen en over de appeltjes schenken.
Serveer met frites of aardappelkroketjes. Drink hierbij een koel glas Sintermerte herfstbok van Stadsbrouwerij De Klep. De mooie ronde smaak van het bier, met licht zoete en bittere accenten past goed bij het smaakpalet van het gerecht.

Notes

Bloedworst met Sintermerte herfstbok van Stadsbrouwerij De Klep