Afdrukopties:

Bleekselderij met mascarpone en blauwaderkaas

Opbrengsten1 portie

 3 bleekselderijstengels
 100 g mascarpone
 100 g blauwaderkaas, bijvoorbeeld Gorgonzola, Bleu d'Auvergne
 1 eetlepel fijngeknipte bieslook
 peper uit de molen en zout naar smaak
1

Vooral de onderkant en het gedeelte erboven van de bleekselderijstengels gebruiken. De draadjes van de bleekselderijstengels verwijderen en in stukken van 5 cm lengte snijden. In een stoommandje boven kokend water kort beetgaar stomen en laten afkoelen.

2

In een mengkom de blauwaderkaas met een vork fijnmaken. Bij beetjes de mascarpone erdoor roeren tot een homogeen geheel is ontstaan. De fijngeknipte bieslook erdoor roeren en op smaak brengen met peper en zout. In de koelkast gedurende 1 uur plaatsen om iets op te stijven.

3

De holte van de bleekselderijstengels met dit mengsel vullen.

4

Aanbevolen bieren: witbier, Weissbier, blond bier tussen 5 en 7 vol%, Saison tussen 5 en 7 vol%, een milde (Engelse) India Pale Ale of Session India Pale tussen 4 en 6 vol%.