Bereidingswijze:
In een mengkom de makreel met de stukjes aardappel en het citroen- of limoensap mengen. Met een vork of stampertje fijn maken. Op smaak brengen met peper en zout. In een mengkom de stukjes olijf met de geperste knoflook mengen. Met een vork fijn maken. Vooral de onderkant van de bleekselderijstengel, vanwege de holte gebruiken. In stukken snijden en vullen met het makreelmengsel. Met de olijvenpuree en reepjes ansjovis garneren.
Aanbevolen bieren:
Pils, witbier, Weizen, blond bier tussen 5 en 8 vol%, Saison, milde Session India Pale Ale tussen 3 en 5 vol%, milde New England India Pale Ale (NEIPA) tussen 5 en 8 vol%. De frisse en vaak fruitige smaak van deze bieren past goed bij de frisse smaak van de bleekselderij, de gerookte smaak van de makreel en de zilte toets van de ansjovis en olijven.
Bereidingswijze:
In een mengkom de makreel met de stukjes aardappel en het citroen- of limoensap mengen. Met een vork of stampertje fijn maken. Op smaak brengen met peper en zout. In een mengkom de stukjes olijf met de geperste knoflook mengen. Met een vork fijn maken. Vooral de onderkant van de bleekselderijstengel, vanwege de holte gebruiken. In stukken snijden en vullen met het makreelmengsel. Met de olijvenpuree en reepjes ansjovis garneren.
Aanbevolen bieren:
Pils, witbier, Weizen, blond bier tussen 5 en 8 vol%, Saison, milde Session India Pale Ale tussen 3 en 5 vol%, milde New England India Pale Ale (NEIPA) tussen 5 en 8 vol%. De frisse en vaak fruitige smaak van deze bieren past goed bij de frisse smaak van de bleekselderij, de gerookte smaak van de makreel en de zilte toets van de ansjovis en olijven.