Bleekselderij, gerookte makreel, ansjovis, olijvenpuree

Categorie
Opbrengsten1 portie
 3 bleekselderijstengels, draadjes verwijderd
 250 g gerookte makreel, vel, graatjes verwijderd
 1 middelgrote aardappel, geschild, gekookt, stukjes
 6 ansjovisreepjes, op olie
 4 eetlepels zwarte olijven of Kalamata-olijven, zonder pit, kleine stukjes
 2 teentjes knoflook, geschild, geperst
 3 eetlepels vers citroen- of limoensap
 peper uit de molen en zout naar smaak
1

Bereidingswijze:
In een mengkom de makreel met de stukjes aardappel en het citroen- of limoensap mengen. Met een vork of stampertje fijn maken. Op smaak brengen met peper en zout. In een mengkom de stukjes olijf met de geperste knoflook mengen. Met een vork fijn maken. Vooral de onderkant van de bleekselderijstengel, vanwege de holte gebruiken. In stukken snijden en vullen met het makreelmengsel. Met de olijvenpuree en reepjes ansjovis garneren.

Aanbevolen bieren:
Pils, witbier, Weizen, blond bier tussen 5 en 8 vol%, Saison, milde Session India Pale Ale tussen 3 en 5 vol%, milde New England India Pale Ale (NEIPA) tussen 5 en 8 vol%. De frisse en vaak fruitige smaak van deze bieren past goed bij de frisse smaak van de bleekselderij, de gerookte smaak van de makreel en de zilte toets van de ansjovis en olijven.

Ingrediënten

 3 bleekselderijstengels, draadjes verwijderd
 250 g gerookte makreel, vel, graatjes verwijderd
 1 middelgrote aardappel, geschild, gekookt, stukjes
 6 ansjovisreepjes, op olie
 4 eetlepels zwarte olijven of Kalamata-olijven, zonder pit, kleine stukjes
 2 teentjes knoflook, geschild, geperst
 3 eetlepels vers citroen- of limoensap
 peper uit de molen en zout naar smaak

Aanwijzingen

1

Bereidingswijze:
In een mengkom de makreel met de stukjes aardappel en het citroen- of limoensap mengen. Met een vork of stampertje fijn maken. Op smaak brengen met peper en zout. In een mengkom de stukjes olijf met de geperste knoflook mengen. Met een vork fijn maken. Vooral de onderkant van de bleekselderijstengel, vanwege de holte gebruiken. In stukken snijden en vullen met het makreelmengsel. Met de olijvenpuree en reepjes ansjovis garneren.

Aanbevolen bieren:
Pils, witbier, Weizen, blond bier tussen 5 en 8 vol%, Saison, milde Session India Pale Ale tussen 3 en 5 vol%, milde New England India Pale Ale (NEIPA) tussen 5 en 8 vol%. De frisse en vaak fruitige smaak van deze bieren past goed bij de frisse smaak van de bleekselderij, de gerookte smaak van de makreel en de zilte toets van de ansjovis en olijven.

Notes

Bleekselderij, gerookte makreel, ansjovis, olijvenpuree