Bereidingswijze:
De harde steeltjes van de bladspinazie afsnijden. In de wok of koekenpan 3 eetlepels olie verhitten en de uitgelekte bladspinazie kort roerbakken. Tijdens het roerbakken de gestampte komijnzaadjes en geperste knoflook erdoor roeren. Op smaak brengen met peper en zout en iets laten afkoelen. Heel weinig olie in de wok of koekenpan verhitten en de reepjes bacon of licht gerookte ham al roerend licht krokant bakken. De bladspinazie over borden verdelen. Met de plakjes ei, bacon of licht gerookte ham en geroosterde rode paprika garneren.
Aanbevolen bieren:
Pils, witbier, Weizen, blond bier tussen 5 en 8 vol%, Saison, amberkleurig bier, bijvoorbeeld Spéciale Belge van 5 tot 8 vol%, Session India Pale Ale tussen 3 en 5 vol%. De frisse en vaak fruitige smaak van de meeste van deze bieren past goed bij de aardse smaak van de bladspinazie, in combinatie met de licht kruidige toets van de komijn, de zilte toets van de bacon en de licht geroosterde smaak van de rode paprika reepjes.
0 opdieningen