Beschuit met chocola, peer en hazelnootjes

Categorie
Opbrengsten1 portie
 8 eierbeschuiten
 8 eetlepels pure chocola, gesmolten
 2 rijpe zoete peren, geschild, zonder klokhuis, kleine blokjes
 5 eetlepels geraspte hazelnootjes
 4 eetlepels (room)boter
 2 eetlepels rietsuiker of lichtbruine basterdsuiker
1

Bereidingswijze:
De pure chocola in een pannetje al roerend op de laagste hittebron laten smelten. De (room)boter in een koekenpan smelten en de kleine blokjes peer kort om en om bakken. De suiker al roerende toevoegen, nog zeer kort verwarmen, goed roeren en vervolgens laten afkoelen. De gesmolten pure chocola over de eierbeschuiten verdelen. De blokjes peer erop plaatsen en met de geraspte hazelnootjes garneren.

Aanbevolen bieren:
Donker bier, licht, bijvoorbeeld Dubbel met een licht zoetje tussen 5 en 8 vol%, Porter, met een licht zoetje, tussen 6 en 8 vol%, honingbier tussen 5 en 8 vol%, Barley wine of Quadrupel tussen 8 en 10 vol%, een proefglaasje van 10 of 15 cl of naar keuze een licht gekoeld glas. De lichtzoete toets van deze bieren past goed bij de smaak van de pure chocola in combinatie met de zachte, fruitige toets van de blokjes peer en de aardse smaak van de hazelnootjes en de licht krokante smaak van de eierbeschuiten.

Ingrediënten

 8 eierbeschuiten
 8 eetlepels pure chocola, gesmolten
 2 rijpe zoete peren, geschild, zonder klokhuis, kleine blokjes
 5 eetlepels geraspte hazelnootjes
 4 eetlepels (room)boter
 2 eetlepels rietsuiker of lichtbruine basterdsuiker

Aanwijzingen

1

Bereidingswijze:
De pure chocola in een pannetje al roerend op de laagste hittebron laten smelten. De (room)boter in een koekenpan smelten en de kleine blokjes peer kort om en om bakken. De suiker al roerende toevoegen, nog zeer kort verwarmen, goed roeren en vervolgens laten afkoelen. De gesmolten pure chocola over de eierbeschuiten verdelen. De blokjes peer erop plaatsen en met de geraspte hazelnootjes garneren.

Aanbevolen bieren:
Donker bier, licht, bijvoorbeeld Dubbel met een licht zoetje tussen 5 en 8 vol%, Porter, met een licht zoetje, tussen 6 en 8 vol%, honingbier tussen 5 en 8 vol%, Barley wine of Quadrupel tussen 8 en 10 vol%, een proefglaasje van 10 of 15 cl of naar keuze een licht gekoeld glas. De lichtzoete toets van deze bieren past goed bij de smaak van de pure chocola in combinatie met de zachte, fruitige toets van de blokjes peer en de aardse smaak van de hazelnootjes en de licht krokante smaak van de eierbeschuiten.

Notes

Beschuit met chocola, peer en hazelnootjes