Beenham met doperwtenpuree en aardappel

Categorie
Opbrengsten1 portie
 150 g licht gerookte beenham, dunne plakjes
 150 g doperwten (diepvries), pot/blik
 2 kleine sjalotten, geschild, stukjes
 1 theelepel verse rozemarijn-draadjes, fijn gehakt
 250 g aardappelen, gekookt
 15 cl groente- of gevogeltebouillon
 zonnebloem- of olijfolie
 peper uit de molen en zout naar smaak
1

Bereidingswijze:

De doperwten ontdooien. Drie eetlepels olie in een wok of koekenpan verhitten en de ontdooide doperwten en stukjes sjalot kort roerbakken. De bouillon toevoegen en gedurende 20 minuten op de laagste hittebron verwarmen. Tegen het einde van het verwarmen de fijngehakte rozemarijn erdoor roeren en op smaak brengen met peper en zout. In de wok of koekenpan laten afkoelen en vervolgens met de staafmixer pureren. De gekookte aardappelen halveren. Drie tot 4 eetlepels olie in een koekenpan (anti-aanbaklaag) verhitten en de aardappelen om en om lichtbruin bakken. Af en toe omkeren. De warme aardappelen over voorverwarmde borden verdelen en met de plakjes ham en doperwtenpuree garneren.

Aanbevolen bieren: pils, witbier, Weizen, blond bier tussen 5 en 8 vol%, amberkleurig bier, Saison, Session India Pale Ale tussen 3 en 5 vol%. De frisse en vaak fruitige smaak van deze bieren komt goed tot zijn recht bij de licht gerookte smaak van de beenham en het lichte zoetje van de doperwtenpuree.
Wij dronken een Saison erbij, fris, licht fruitig met een aangename licht droge afdronk.

Ingrediënten

 150 g licht gerookte beenham, dunne plakjes
 150 g doperwten (diepvries), pot/blik
 2 kleine sjalotten, geschild, stukjes
 1 theelepel verse rozemarijn-draadjes, fijn gehakt
 250 g aardappelen, gekookt
 15 cl groente- of gevogeltebouillon
 zonnebloem- of olijfolie
 peper uit de molen en zout naar smaak

Aanwijzingen

1

Bereidingswijze:

De doperwten ontdooien. Drie eetlepels olie in een wok of koekenpan verhitten en de ontdooide doperwten en stukjes sjalot kort roerbakken. De bouillon toevoegen en gedurende 20 minuten op de laagste hittebron verwarmen. Tegen het einde van het verwarmen de fijngehakte rozemarijn erdoor roeren en op smaak brengen met peper en zout. In de wok of koekenpan laten afkoelen en vervolgens met de staafmixer pureren. De gekookte aardappelen halveren. Drie tot 4 eetlepels olie in een koekenpan (anti-aanbaklaag) verhitten en de aardappelen om en om lichtbruin bakken. Af en toe omkeren. De warme aardappelen over voorverwarmde borden verdelen en met de plakjes ham en doperwtenpuree garneren.

Aanbevolen bieren: pils, witbier, Weizen, blond bier tussen 5 en 8 vol%, amberkleurig bier, Saison, Session India Pale Ale tussen 3 en 5 vol%. De frisse en vaak fruitige smaak van deze bieren komt goed tot zijn recht bij de licht gerookte smaak van de beenham en het lichte zoetje van de doperwtenpuree.
Wij dronken een Saison erbij, fris, licht fruitig met een aangename licht droge afdronk.

Beenham met doperwtenpuree en aardappel