Afdrukopties:

Beenham met courgette, flespompoen, ui met cajunkruiden en Paulaner Hefe-Weissbier

Opbrengsten1 portie

 250 g beenham, gekookt, in plakjes
 100 g courgette, zonder zaadlijst, in kleine blokjes
 100 g flespompoen, geschild, zonder zaadlijst, in kleine blokjes
 1 middelgrote tot grote ui, geschild, in dunne ringen
 3 theelepel cajunkruiden, milde soort
 3 eetlepel zonnebloem- of olijfolie
 peper uit de molen en zout naar smaak
1

De kleine blokjes courgette en flespompoen in een stoommandje boven heet water beetgaar stomen en laten afkoelen.

2

De olie in een wok of koekenpan verhitten en de dunne ringen ui zo kort mogelijk om en om bakken. Uit de pan halen en met de cajunkruiden bestrooien.

3

De plakjes ham over borden verdelen en met de blokjes courgette, flespompoen en ringen ui garneren. Op smaak brengen met peper en zout. Naar smaak enkele druppeltjes olijfolie over de blokjes courgette en flespompoen verdelen.

4

Een goed gekoeld glas Paulaner Hefe Weissbier erbij serveren. De frisse smaak van dit tarwebier van 5,5 vol% met subtiele toetsen van onder meer rijpe banaan, mango en ananas, combineert goed met de zachte smaak van de beenham, de licht kruidige smaak van de ringen ui en de zachte smaak van de courgette en flespompoen.