Bereidingswijze:
In een wok of koekenpan 3 eetlepels olie verhitten en de boontjes kort roerbakken. Knoflook en bouillon erdoor roeren en 10 tot 15 minuten op de laagste hittebron verwarmen. Tegen het einde van het verwarmen de dunne ringetjes prei, rode paprikapoeder en pikante chilivlokken toevoegen. Goed roeren en op smaak brengen met peper en zout. De plakjes beenham zeer kort in weinig olie om en om bakken. Het mengsel van boontjes over de plakjes verdelen. Met enkele blaadjes verse oregano (of gedroogde oregano) garneren.
Aanbevolen bieren:
Pils, witbier, Weizen, blond bier tussen 5 en 8 vol%, Saison, amberkleurig bier, bijvoorbeeld Spéciale Belge tussen 5 en 8 vol%, milde Session India Pale Ale tussen 3 en 5 vol% erbij serveren. De frisse en vaak fruitige smaak van deze bieren past goed bij de licht pikante toets van het gerecht, de licht gerookte smaak van de rode paprikapoeder en de zachte smaak van de beenham in combinatie met de smeuïge textuur van de boontjes.
Bereidingswijze:
In een wok of koekenpan 3 eetlepels olie verhitten en de boontjes kort roerbakken. Knoflook en bouillon erdoor roeren en 10 tot 15 minuten op de laagste hittebron verwarmen. Tegen het einde van het verwarmen de dunne ringetjes prei, rode paprikapoeder en pikante chilivlokken toevoegen. Goed roeren en op smaak brengen met peper en zout. De plakjes beenham zeer kort in weinig olie om en om bakken. Het mengsel van boontjes over de plakjes verdelen. Met enkele blaadjes verse oregano (of gedroogde oregano) garneren.
Aanbevolen bieren:
Pils, witbier, Weizen, blond bier tussen 5 en 8 vol%, Saison, amberkleurig bier, bijvoorbeeld Spéciale Belge tussen 5 en 8 vol%, milde Session India Pale Ale tussen 3 en 5 vol% erbij serveren. De frisse en vaak fruitige smaak van deze bieren past goed bij de licht pikante toets van het gerecht, de licht gerookte smaak van de rode paprikapoeder en de zachte smaak van de beenham in combinatie met de smeuïge textuur van de boontjes.