Afdrukopties:

Beenham met bietjes, bleekselderij, mierikswortel en ZHB Tripel

Opbrengsten1 portie

 250 g beenham, in dunne plakjes
 100 g rode bietjes, gekookt, in dunne reepjes of blokjes
 1 kleine bleekselderijstengel, zonder draadjes, in dunne reepjes of blokjes
 1 eetlepel mierikswortel, uit pot
 3 eetlepel verse roomkaas
 3 eetlepel mascarpone of crème fraîche
 2 eetlepel fijngeknipte verse bieslook
 vers bietenblad, enkele blaadjes
 sneden licht geroosterde ciabatta of volkorenbrood
 peper uit de molen en zout naar smaak
1

De rode bietjes, bleekselderij en mierikswortel met de verse roomkaas en mascarpone mengen. Op smaak brengen met peper en zout.

2

Dit mengsel over de plakjes beenham verdelen. Met fijngeknipte verse bieslook en een bietenblaadje garneren. Naar smaak met licht geroosterde sneden ciabatta of volkorenbrood serveren.

3

Een goed gekoeld glas ZHB Tripel erbij serveren. Dit fruitige, goudblonde bier van 8,4 vol% met een aangename lichte bitterheid in de afdronk, combineert goed met de smaak van de ham, de zachte smaak van de groenten en vooral de pittigheid van de mierikswortel en de smaak van de verse bieslook.